Apua luonnosta ja puutarhasta moneen vaivaan

Satu Hovin Hoitavat yrtit – Löydä luonnonkasvien parantava voima tutustuttaa laaja-alaisesti kotimaisten kasvien käyttöön terveyden ja hyvinvoinnin lisääjänä.

Satu Hovi esittelee kirjassaan erilaisiin yleisiin vaivoihin sopivia yrttihoitoja ja kertoo, millaisissa tilanteissa eri kasvit ovat avuksi. Luonnosta löytyy apu moneen vaivaan, kun vain osaa etsiä ja tietää, kuinka kasveja käytetään.

Käyttötarkoituksen mukainen jäsennys tekee teoksesta kätevän käyttää: siitä on helppo tarkistaa, mistä yrteistä on apua esimerkiksi päänsärkyyn, stressiin, ahdistukseen, iho-ongelmiin, kuukautisvaivoihin, vaihdevuosiin tai mikä auttaa nukkumaan paremmin.

Flunssan oireiden lievitykseen löytyy reseptejä kuten flunssatee, sipulimaito, islanninjäkälämarmeladi, kukka- ja kuusenkerkkäsiirappi sekä valkosipulisnapsi.

Entä lemmenyrtit? Niille on omistettu oma lukunsa. “Lemmenyrteillä tarkoitetaan sellaisia yrttejä, joiden avulla omaa ja kumppanin seksielämää voi parantaa”, Satu Hovi kirjoittaa. Hänen mielestään tehokkaimpia lemmenyrttejä ovat männyn siitepöly, nokkosensiemen ja ruusujuuresta valmistettu uute.

“Lemmenyrttejä nautitaan kuurina samalla tavoin kuin muitakin yrttejä. Niitä kannattaa syödä vähintään kahden viikon ajan päivittäin ja pitää sitten tauko”, Satu Hovi neuvoo.

Teoksessa on mukana runsaasti hyödyllisiä ohjeita ja reseptejä kasvien käyttöön esimerkiksi teenä, liköörinä, hauteena ja öljynä.

 

Satu Hovi on tietokirjailija, luonnonyrttineuvoja, yrttihoitaja ja koulutettu kokemusasiantuntija. Hän on opettanut yrttien käyttöä vuosien ajan kursseilla ja julkaissut yrttien tunnistamisesta ja käytöstä useita suosittuja tietokirjoja.

Satu Hovi: Hoitavat yrtit – Löydä luonnonkasvien parantava voima. Kirjapaja 2022. 167 s. KL 59.43 / 67.35. Kansi Anna Makkonen. ISBN 978-952-354-564-9

 

 

- Tutustu myös näihin -

Elämäni kansalaisena -uutuuskirjassa Auli Viitala ravis...

lue lisää

Miten kirkko tukee lasten ja nuorten kasvua globaalien ...

lue lisää

Kevyemmin-uutuuskirja tarjoaa ratkaisukeskeisen mallin ...

lue lisää