Hannu Mäkelän uutuusteos Krimiturkkinen karhu vie lukijan ihmisten Venäjälle

Hannu Mäkelä Krimiturkkinen karhu kirjan kansiHannu Mäkelän uutuusteos Krimiturkkinen karhu – Venäjää kotikäyttöön (Kirjapaja) tarjoilee tuokiokuvia venäläisestä sielunmaisemasta.

Mäkelä kuljettaa lukijan virallisen fasadin taakse ja ohi uutisten suoraan ihmisten Venäjälle, arkeen ja sen suuriin iloihin, mutta myös raskaisiin suruihin. Ihmiset puhuvat ja Mäkelä kirjaa muistiin.

”Kaikki tuntuvat nykyään katsovan Venäjää ulkoapäin ja kauhistellen. Me saatamme kyllä nähdä totuuden, mutta voimme katsoa vain yhteen suuntaan kerrallaan. Voisiko asiaa joskus katsoa myös toisesta ilmansuunnasta?” Mäkelä kirjoittaa.

Maa ja sen kulttuuri ovat olleet hänelle läheisiä vuosikymmeniä, mutta venäläisen perheen kanssa sikäläisestä arjesta tulee kiinteä osa omaa elämää ja itänaapurin sielunmaisemaan ja ihmisiin avautuu uudenlaisia katselukulmia.

Elämän pyrinnöt ovat tässä maailmassa yhteisiä, mutta paikka, kieli ja kulttuuri uurtavat meihin lähtemättömät jälkensä. Siksi Venäjä on Mäkelälle vuosikymmenien jälkeenkin sekä tuttu että yllätyksellinen ja kummallinen yhtä aikaa. Joka askeleella löytää ja näkee uutta, ja tämän Mäkelä välittää lukijoilleen lämpimästi mutta tarkkanäköisesti.

 

Hannu Mäkelä on kirjoittanut ja toimittanut vuodesta 1965 alkaen noin kaksisataa teosta. Hänen tuotantonsa kuuluu romaaneja, runoja, näytelmiä, kuunnelmia ja tietokirjoja. Taiteen akateemikoksi Mäkelä nimitettiin vuonna 2016.

 

Krimiturkkinen karhu on saatavana myös sähkökirjana.

 

Hannu Mäkelä: Krimiturkkinen karhu – Venäjää kotikäyttöön.
Kirjapaja 2018. 188 s.
Kansi Mika Tuominen. Kl 99.1
Painettu kirja ISBN 978-952-288-802-0 | Sähkökirja ISBN 978-952-288-850-1.

- Tutustu myös näihin -

Elämäni kansalaisena -uutuuskirjassa Auli Viitala ravis...

lue lisää

Miten kirkko tukee lasten ja nuorten kasvua globaalien ...

lue lisää

Kevyemmin-uutuuskirja tarjoaa ratkaisukeskeisen mallin ...

lue lisää