Kalaonnea on kirja kalastuksen hyvää tekevästä voimasta ja lähijärven tarjoamista ruokaelämyksistä

Luonnon keskellä mieli lepää ja latautuu. Tommi Sarlinin ja Pami Karvosen uutuusteos Kalaonnea – järveltä ruokapöytään (Kirjapaja 2018) tarjoaa mindfullnesia ja maukkaita reseptejä luonnossa liikkujalle ja hyvä ruoan ystävälle. Se on kirja kalastuksen ja yhdessä järvellä vietetyn ajan hyvää tekevästä voimasta.

”Haluamme antaa vinkkejä kiireen helpottamiseen ja kestävien ympäristövalintojen tekemiseen”, Karvonen ja Sarlin kertovat.

”Kalastamalla ja kokkaamalla voit hoitaa itseäsi ja läheisiäsi ja pysähtyä tähän hetkeen. Pyrimme kirjassamme hahmottamaan ajatusta kokonaisvaltaisuudesta, vuorovaikutuksesta luonnon ja ihmisen välillä.”

Kokeneet kalamiehet kuljettavat lukijan kanssaan kalaan eteläsuomalaiselle järvelle. Kalaan lähdetään vuodenajasta riippumatta, vuodenkierron mukana vaihtuviin maisemiin ja tunnelmiin. Tuttu järvi suo saalistaan ja muodostuu ruokaelämysten lähteeksi, kun periaatteena on: mikä saadaan, se syödään.

Kaikista järvikaloista voi tehdä lajiin katsomatta maittavaa ja ravitsevaa ruokaa, Sarlin ja Karvonen uskovat. He jakavat kirjassa herkulliseksi koettuja reseptejä ja vinkkejä tuttujen, toisinaan vähäpätöisinäkin pidettyjen saaliskalojen valmistukseen.

”Kalaan kannattaa lähteä aina, eikä kalastaakseen tarvitse lähteä kauas. Olemme vuosien mittaan harjoitelleet luopumaan ennakkoluuloistamme ja käyttämään hyväksi kaiken saaliin – pienestäkin lahnasta tai särjestä saa maittavaa syötävää”, Sarlin ja Karvonen toteavat.

Tommi Sarlin on lyhytterapeutti ja kirjailija, joka on kirjoittanut ja toimittanut useita teoksia. Hän kalastaa monin tavoin ympäri vuoden aina niitä kaloja, joita kulloinkin on parhaiten saatavilla.

Pami Karvonen on muusikko ja kalamies. Hän kalastaa lähijärvillä ja valmistaa kalaruokia maailmanmatkoiltaan löytämillään resepteillä.

Tommi Sarlin ja Pami Karvonen: Kalaonnea – järveltä ruokapöytään

Kirjapaja 2018. ISBN 978-952-288-957-7.
 136 s. Kl 67.62/68.23
Kansi Anna Makkonen.

- Tutustu myös näihin -

Elämäni kansalaisena -uutuuskirjassa Auli Viitala ravis...

lue lisää

Miten kirkko tukee lasten ja nuorten kasvua globaalien ...

lue lisää

Kevyemmin-uutuuskirja tarjoaa ratkaisukeskeisen mallin ...

lue lisää