Kirja nuorelle itsenäistymisen tueksi

Oman elämäsi jedi – Itsenäistyjän kirja (Kirjapaja) on kirja nuorelle, joka rakentaa aikuista minäänsä ja maailmaansa. Millaisia asioita tulee vastaan, kun on aika itsenäistyä ja muuttaa omilleen? Mikä on vapauden ja vastuun suhde? Entä miten tämä kaikki pysyy hyppysissä?

Laura Huovisen, Heli Pruukin ja Antti Vesivalon kirjassa käsitellään itsetuntemusta, tunteita ja ihmissuhteiden kiemuroita sekä puidaan konkreettisia elämänhallinnan kysymyksiä,jotka liittyvät koulutukseen, työhön, asumiseen, rahaan. Aiheita voi työstää erilaisten harjoitusten avulla.

Kirjan tarkoituksena on herätellä sitä prosessia, jolla nuori varustaa itsensä kohtaamaan aikuisen minänsä ja  ympäristön ja arkipäivän haasteet, joita elämä tuo vastaan. Jokaisella on elämään ja maailmaan omat lähtökohdat, historia, ihmissuhteet, osaaminen ja tavoitteet.

”Niin on, että takapotkuja on elämässä luvassa joka tapauksessa. Sitä ei voi tämä kirja, poliisi, palokunta tai edes yhteiskunta estää”, tekijät kirjoittavat. ”Epäreilulta joskus tuntuu se, että suurimmat vaikeudet tulevat yllättäin ja sellaisessa paketissa, jota ei itse olisi toivonut. Samalla myös elämän parhaat asiat osaavat yllättää. Elämän kannalta viisasta onkin helppouden sijaan tavoitella sitä, että kun elämä heittää tai halaa, on itse valmis ottamaan elämän vastaan.”

Myös lahjaksi nuorelle soveltuva kirja on hauskasti kuvitettu ja helposti lähestyttävä. Kirjassa on näkökulmia ja eväitä, joiden avulla voi kasvaa itsenäiseksi ja rohkeaksi – oman elämänsä jediksi!

Teoksen rinnalle ilmestyy Oman elämäsi jedi – Ohjaajan kirja maaliskuussa 2021.

 

Laura Huovinen on helsinkiläinen pappi, joka työskentelee Nuorten TALOn toiminnanjohtajana. Jedi-kurssit ovat hänen kehittämiään. Heli Pruuki on pariterapeutti, perhepsykoterapeutti, teologian tohtori ja tuottelias tietokirjailija. Hän työskentelee Lasten ja nuorten keskuksen kehitysjohtajana. Antti Vesivalo on opinto-ohjaaja Alppilan lukiossa Helsingissä. Hän on tehnyt useita oppimateriaaleja oppilaanohjauksesta, yhteiskuntaopista sekä globaali- ja yrittäjyyskasvatuksesta.

LAURA HUOVINEN, HELI PRUUKI JA ANTTI VESIVALO, Oman elämäsi jedi  – Itsenäistyjän kirja. Kirjapaja 2021. 184 s. Kansi, ulkoasu, taitto ja kuvitus Sini Nihtilä. Julkaisija Lasten ja nuorten keskus ry. Kl N17.3. ISBN 978-952-354-328-7.

- Tutustu myös näihin -

Elämäni kansalaisena -uutuuskirjassa Auli Viitala ravis...

lue lisää

Miten kirkko tukee lasten ja nuorten kasvua globaalien ...

lue lisää

Kevyemmin-uutuuskirja tarjoaa ratkaisukeskeisen mallin ...

lue lisää