Lasten Keskuksen syksy tarjoaa kotimaista lastenrunoutta, vauhdikkaita tarinoita ja kiinnostavia tietokirjoja lapsille

Lasten Keskuksen syksyssä on luvassa monipuolisia tietokirjoja lapsille aina taaperosta varhaisnuoreen, upeita lastenrunokirjoja, hauskoja tarinoita sekä vauhtia ja hieman vaarallisia tilanteitakin.

Sähköinen uutuusluettelomme on selattavissa täällä.

Tuula Korolaisen pitkää uraa lastenkulttuurin ja runouden parissa juhlistaa upea kokoelma Taivasta hipoo hännänpää – Valitut runot 1990–2018. Tuula Korolaisen runot ovat täynnä yllätyksiä niin kuin elämä on: maantiejyrä rakastuu, mummo ajelee krokotiilillä, poliisin pihaan putoaa enkeli. Virpi Talvitien kuvittama runokokoelma sisältää yli 150 valittua runoa vuosilta 1990–2018, ennen julkaisemattomia tekstejä ja aivan uusiakin runoja.

Runoilija Jukka Itkosen ja kuvittaja Matti Pikkujämsän hedelmällinen yhteistyö jatkuu uudella, värikkäällä seikkailulla eksoottisten eläinten maailmaan kirjassa Tukaani puussa. Hauskat runot ja hyväntuuliset kuvat marssittavat esiin eläinkavalkadin, joka ei tule vastaan ihan kotimetsässä.

Katri Kirkkopellon ihanan Mollin mietteitä on koottu taskuun sopivaksi kirjaksi Mollistavia mietteitä, joka sopii lahjaksi pienille ja isoille Mollin ystäville. Molli on erilaisuuden, yksinäisyyden, ystävyyden, keskeneräisyyden ja moninaisten tunnekuohujen hurmaava tulkki, jonka seurassa saa vapaasti itkeä ja nauraa.

Lasten tietokirjoissa opitaan tänä syksynä roboteista ja historiasta, avaruudesta ja ajasta. Marketta Vaismaan kirjoittamassa ja Carlos Da Cruzin mainiosti kuvittamassa Aikakirjassa Hilkka-tyttö pääsee hauskalle ja syvälliselle tutkimusretkelle selvittämään, mitä aika on.

Upeasti kuvitetut lasten tietokirjasarjat saavat jatkoa, kun Fiksut faktat -sarja tutustuttaa avaruuteen ja eläinten kommunikointiin, Mitä ihmettä? -sarja vie robottien maailmaan ja 100 asiaa -sarja tarjoilee historiatietoa.

Alakoululaisten kirjakammoa selättävät suositut, jo tutuksi tulleet Arttu Tirttu ja Lotta Levoton uusilla seikkailuillaan. Vasta lukemaan oppineille ilmestyy uusi sarjakuvamaista kuvitusta hyödyntävä Mauno ja muka-monsterit -sarja.

Selaa Lasten Keskuksen sähköistä katalogia täällä, tai tilaa painettu katalogi.

- Tutustu myös näihin -

Elämäni kansalaisena -uutuuskirjassa Auli Viitala ravis...

lue lisää

Miten kirkko tukee lasten ja nuorten kasvua globaalien ...

lue lisää

Kevyemmin-uutuuskirja tarjoaa ratkaisukeskeisen mallin ...

lue lisää