Marjo Nygårdin uusi kirja kuvaa, millaista on odottamaton ystävyys ja syvä kaipaus

Marjo Nygårdin uutuusteos Lumi ja Lunni – pieni kirja ystävyydestä kertoo läheisyydestä ja kaipauksesta, jota voi kokea uuden, yllättävän ystävän kanssa.

Lumi ja Lunni -kirjan kansi, tekijä Marjo NygårdTuotteliaan kuvittajan ja lastenkirjailijan Marjo Nygårdin uutuusteos vie kesäiselle kalliosaarelle. Siellä mumminsa kanssa asuva Lumi rakentaa puulaatikoista majakkaa yksin, kunnes kohtaa linnun, jonka kanssa ystävystyy.

Pieni tarina lapsesta ja linnusta tiivistää kauniisti ystävyyden ja läheisyyden kokemuksen. Molemmilla on vihdoin joku, jonka kanssa touhuta ja kiivetä kallioille ja katsella kaukaisuuteen. Lumi ehtii kokea myös yksinäisyyden ja kaipuun, kun eräänä syksyisenä päivänä Lunnia ei enää näy. Uusi kevät tuo tullessaan jälleennäkemisen riemun.

Nimensä mukaisesti pieneen kirjaan mahtuu suuria asioita.

”Mieleni on tehnyt pitkään tehdä ihan pieni kirja ystävyydestä. Siinä olisi pieniä sanoja ja suuria tunteita. Kirjoilla ja tarinoilla on tapana elää ja muokkautua, eikä aina tehdessä tiedä, miten lopussa käy. Kirjasta tuli lopulta hiukan monisanaisempi ja isompi kuin olin alkujaan kuvitellut”, Marjo Nygård kertoo.

”Halusin kuvata lasten ja eläinten kykyä elää hetkessä ja sitä, kuinka solmitut ystävyyssuhteet ovat merkityksellisiä ja kuinka lujasti toiseen voi kiintyä. Niin lujasti, että kaipuu ja ikävä muuttaa koko maailman siniseksi.”

 

Marjo Nygård on Seinäjoella asuva kuvittaja ja graafikko. Hän on kuvittanut lukuisia lastenkirjoja ja oppimateriaaleja, ja hän voitti Finlandia Junior -palkinnon vuonna 2005.

 

Marjo Nygård: Lumi ja Lunni
Lasten Keskus 2020
ISBN 978-952-354-282-2
32 s. | Kl 82.55

- Tutustu myös näihin -

Elämäni kansalaisena -uutuuskirjassa Auli Viitala ravis...

lue lisää

Miten kirkko tukee lasten ja nuorten kasvua globaalien ...

lue lisää

Kevyemmin-uutuuskirja tarjoaa ratkaisukeskeisen mallin ...

lue lisää