Miten ekologiset valinnat voivat rikastuttaa elämää

Ella Vihelmaan Vähän enemmän vähemmän – Löytöretkiä kestävämpään elämään (Kirjapaja) avaa uudenlaisen näkökulman elämäämme ekologisen kriisin keskellä. 

Ella Vihelmaa kirjoittaa ekologisten valintojen elämyksellisestä voimasta ja siitä, mitä kestävämpi elämäntapa meille antaa. Entä jos kestävämmät valinnat tarjoavatkin luopumisen sijaan merkityksellisyyttä ja jotakin aiempaa arvokkaampaa?

Tunnistammeko arjessamme sen, kuinka ympäristöä tukevat valinnat voivat rikastuttaa kokemusmaailmaamme?, Vihelmaa kysyy. Oivallammeko, kuinka syvästi palkitsevaa osallisuus luontoon voi olla, silloinkin kun yksittäisen ihmisen teot tuntuvat vähäpätöisiltä?

”Keille kaikille resursseja jaetaan? Kuinka vähään kukin tyytyy? Mitä vähemmän tilaa yksilö ottaa yksityiseen käyttöönsä, sitä suuremmaksi jää ulkomaailma, jota vasten elämä piirtyy. Kestävä elämä voi olla pieni mutta sitäkin intensiivisempi”, tekijä kirjoittaa.

Ella Vihelmaan teos kutsuu keskusteluun ja saa lukijan tarkastelemaan omia elämänvalintojaan uudesta perspektiivistä. Isoja teemoja ovat muun muassa mielikuvitus, myötätunto ja tapa olla omissa nahoissaan ekologisten valintojensa kanssa. 

Teos sisältää myös ekokokeilijoiden kokemuksia siitä, miten kestävät valinnat ovat vaikuttaneet heidän elämäänsä, oli kyseessä sitten kierrätys, kännykättömyys, yhteisöllinen asuminen, pyörällä liikkuminen, vapaaehtoinen lapsettomuus jne.

 

Ella Vihelmaa on helsinkiläinen filosofian lisensiaatti. Hän on työskennellyt ympäristö- teemojen parissa niin kääntäjänä, neuvojana, oppaana, tutkijana kuin järjestötoimijanakin. 

Ella Vihelmaa, Vähän enemmän vähemmän – Löytöretkiä kestävämpään elämään. Kirjapaja 2021. 416 s. Kansi Satu Kontinen. Kl. 50.1 / 17.3. ISBN 978-952-354-312-6

 

Linkki blogiin

 

- Tutustu myös näihin -

Elämäni kansalaisena -uutuuskirjassa Auli Viitala ravis...

lue lisää

Miten kirkko tukee lasten ja nuorten kasvua globaalien ...

lue lisää

Kevyemmin-uutuuskirja tarjoaa ratkaisukeskeisen mallin ...

lue lisää