Tänä syksynä jouluun valmistaudutaan Duppaduulixin kanssa

Uusi koko perheen joulukirja Duppaduulix ja salaperäinen ovi (Lasten Keskus 2020) on kuin joulukalenteri, jonka kanssa voi käydä kohti juhlakautta vuodesta toiseen.

 

Nukketeatteri Samposta ja lastenkirjoista tuttu pieni koira Duppaduulix johdattaa joulun aikaan uutuuskirjassa Duppaduulix ja salaperäinen ovi. Maija Barićin kirjoittaman ja Matti Westerlundin kuvittaman jouluisen tarinan lisäksi kirja tarjoaa vinkkejä ja puuhaa kodin joulutunnelman luomiseen ja joulun odotukseen.

Pakkanen paukkuu, ja tuuli suhisuttaa nurkkia. Vai oliko se sittenkin jokin muu? Duppaduulix nimittäin huomaa, että naulakon alle on yön aikana ilmestynyt pikkuruinen ovi. Se yrittää houkutella salaperäisen olennon esiin ystävällisillä sanoilla, pipareilla ja riisipuurolla. Odotellessa se ehtii tehdä muutaman joulukoristeen ja pohtia joulun salaisuuksia.

Kirja toimii joulukalenterina, sillä sen vinkkien kanssa voi valmistautua jouluun päivä kerrallaan: jokaisen yhteisen puuhailuhetken jälkeen liimatuista paperirenkaista muotoutuu jouluun mennessä pitkä värikäs ketju kotia koristamaan.

Joulun taikaa on myös kirjan lopusta löytyvissä lauluissa. Kun kirjan asettaa pöydälle tai seinää vasten, lukuelämyksestä tuleekin tonttuovi, jonka voi nostaa esille joulukuun ajaksi vuodesta toiseen.

 

Maija Barić on tunnettu nukketeatteritaiteilija ja Nukketeatteri Sampon perustaja. Hän on myös kirjailija, käsikirjoittaja, ohjaaja ja lauluntekijä.

Matti Westerlund on monipuolinen kuvittaja-graafikko sekä sarjakuvantekijä.

Yhdessä Barić ja Westerlund ovat tehneet useita Tohelo- ja Torvelo-hahmoista kertovia kirjoja.

Kirjan kansikuva kuvapankissa.

 

Maija Baric: Duppaduulix ja salaperäinen ovi
Kuvitus Matti Westerlund
Lasten Keskus 2020
ISBN 978-952-354-283-9
33 s. | Kl 85.22

- Tutustu myös näihin -

Elämäni kansalaisena -uutuuskirjassa Auli Viitala ravis...

lue lisää

Miten kirkko tukee lasten ja nuorten kasvua globaalien ...

lue lisää

Kevyemmin-uutuuskirja tarjoaa ratkaisukeskeisen mallin ...

lue lisää