Tunnetaitoja supersuositun Mollin kanssa – uutuuskirjassa Molli kokee koti-ikävää ja kohtaa vieraita asioita

Liikuttava uusi seikkailu Molli ja maan ääri antaa lapselle rohkeutta astua kodin turvallisten rajojen ulkopuolelle ja itseluottamusta uuden ja vieraan kohtaamiseen.

 

Kirjailija ja kuvittaja Katri Kirkkopellon luoma Molli päättää uskaltaa tehdä jotain, mitä se ei ole koskaan ennen tehnyt: se lähtee turvallisesta ja sille juuri sopivan kokoisesta elämänpiiristä tutustumaan maailmaan oman kotipuutarhan ulkopuolella.

Matkallaan Molli pohtii ikävää, kohtaa uusia asioita ja kaipaa tärkeää Pikku-Sisua, joka jäi kotiin.

Mollin kanssa lapsi voi käsitellä omia tunteitaan ja löytää samaistumispintaa kokemuksilleen. Lempeän ja rohkaisevan tarinan ytimessä on uusien ja vieraiden asioiden kohtaaminen, koti-ikävä, kasvaminen ja sopivan kokoisen maailman hahmottaminen.

Perheiden ja varhaiskasvatuksen tunnetaitokasvatuksen tueksi julkaistaan myös Tuumasta tunteeseen Mollin malliin -kääntövihko, joka sisältää Molli ja kumma (2018) sekä Molli ja maan ääri -kirjoihin pohjautuvia tehtäviä, leikkejä ja pohdittavaa lapsiryhmille ja perheille. Tehtävissä ja leikeissä hyödynnetään draaman, musiikin ja kuvallisen ilmaisun keinoja.

Molli on tuttu hahmo myös maailmalla. Vuonna 2013 ilmestynyt ensimmäinen kirja Molli on ilmestynyt myös Venäjällä, Virossa, Hollannissa ja Ukrainassa. Suomenkielisestä kirjasta on otettu jo viisi painosta.

 

Katri Kirkkopelto on kuvataiteilija, kuvittaja ja kuvataideopettaja. Hän on kuvittanut lukuisia rakastettuja kuvakirjoja ja oppikirjoja. Vuonna 2009 Kirkkopelto sai arvostetun Kylli Koski -palkinnon, ja hänen teoksensa Piki oli vuoden 2016 Finlandia Junior -ehdokkaana.

 

Katri Kirkkopelto: Molli ja maan ääri
Lasten Keskus 2019
ISBN 978-952-354-118-4
32 s. | Kl L85

- Tutustu myös näihin -

Elämäni kansalaisena -uutuuskirjassa Auli Viitala ravis...

lue lisää

Miten kirkko tukee lasten ja nuorten kasvua globaalien ...

lue lisää

Kevyemmin-uutuuskirja tarjoaa ratkaisukeskeisen mallin ...

lue lisää