Uutuuskirja opastaa elämään sairauden kanssa

 

Helena Hallebberg Parempaa kohti kirjan kansiHelena Hallenbergin Parempaa kohti – Voi hyvin sairaudesta huolimatta (Kirjapaja) auttaa tarkastelemaan omaa suhtautumista sairastumiseen ja sen vaikutuksiin. Teos johdattaa kehon ja mielen monisyiseen suhteeseen ja tarjoaa välineitä itseymmärrykseen, omien käsitysten tunnistamiseen ja elämänlaadun parantamiseen.

Terveyden menetys on kriisi, joka vie monien kysymysten eteen. Paraneminen voi kestää pitkään, ja joskus sairaudesta tulee pysyvä kumppani. Koska kirjan päämäärä on auttaa lukijaa eteenpäin, se sisältää pohdintatehtäviä, jotka etenevät prosessimaisesti.

Suhde itseen, lähiympäristöön ja elämään voi sairauden myötä muuttua, mutta oma suhtautumisemme vaikuttaa siihen, miten kohtaamme nämä muutokset. Sairaus voi olla myös haaste, joka kutsuu meitä etsimään elämämme merkityksellisyyttä.

”Olen itse nuoruudessani potenut monia vaivoja ja kipuja sekä joutunut tapaturmiin ja leikkauksiin. Ammennan omista kokemuksistani, mutta ennen muuta niistä kokemuksista, joita olen saanut toimiessani kiinalaisen terveydenhoidon terapeuttina”, Helena Hallenberg kertoo.

”Näen sairauden ja paranemisen matkana tai pyhiinvaelluksena, jolle ihminen lähtee etsimään jotakin ja jolta hän palaa muuttuneena ja jostakin luopuneena”, Hallenberg kiteyttää.

”Myös potilaan omaisille voi olla hyödyllistä tutustua kirjan ajatuksiin syventääkseen ymmärrystään sairauden ja paranemisen monista ulottuvuuksista”, hän sanoo.

 

Helena Hallenberg on filosofian tohtori, kiinalaisen terveydenhoidon terapeutti, tietokirjailija ja retriitinohjaaja, joka opiskellut myös mm. kehopsykoterapiaa ja ekspressiivistä taideterapiaa. Hän toimii Helsingissä akupunkturistina, opettaa kiinalaisia qigong-terveysharjoituksia ja pitää hyvinvointikursseja. www.huomen.net.

 

Helena Hallenberg: Parempaa kohtiVoi hyvin sairaudesta huolimatta
Kirjapaja 2018. 171 s. Kl 17, 59.4.
ISBN 978-952-288-836-5.

- Tutustu myös näihin -

Elämäni kansalaisena -uutuuskirjassa Auli Viitala ravis...

lue lisää

Miten kirkko tukee lasten ja nuorten kasvua globaalien ...

lue lisää

Kevyemmin-uutuuskirja tarjoaa ratkaisukeskeisen mallin ...

lue lisää