Voimaa vuosiin -kirja neuvoo, miten vireystila ja lihaskunto säilyvät

Voimaa vuosiin – Vaali vireyttäsi ja jaksamistasi antaa runsaasti neuvoja terveyden ja toimintakyvyn ylläpitoon ja vahvistamiseen. Asiantuntijoiden selkeissä, käytännönläheisissä ohjeissa huomio kiinnittyy ikääntyvien ruokavalioon ja liikkumiseen.

Satu Jyväkorven ja Annele Urtamon kirja jakaa tutkittua tietoa ikääntymisestä, haurastumisesta eli geranteriasta, ja siitä miten jo keski-iässä alkavaa terveyden rapistumista voidaan hidastaa ja ehkäistä. Keski-iän elintavat ovat yhteyksissä vanhuuden toimintakykyyn.

Pitkäjännitteinen kunnosta huolehtiminen ja terveellinen ravinto auttavat jaksamaan ja luovat myös henkistä hyvinvointia ja elämänhallintaa myöhemmällä iällä. Koskaan ei ole liian myöhäistä aloittaa. ”Terveyteen voi vaikuttaa arjen valinnoilla, ja jo pienilläkin muutoksilla on merkitystä”, Satu Jyväkorpi ja Annele Urtamo kirjoittavat.

Riittävän hyvän kunnon perustana on sopiva määrä kestävyyden, lihasvoiman ja liikehallinnan harjoittamista. Se auttaa paitsi jaksamaan, ehkäisee myös tapaturmia, esimerkiksi kaatumisia.

Teoksessa on mukana helppoja kotona tehtäviä liikkeitä ja harjoituksia sekä herkullisia ohjeita terveelliseen ruokavalioon.

 

Satu Jyväkorpi on ravitsemustieteilijä ja filosofian tohtori. Hän on väitellyt ikääntyneiden ravitsemuksesta ja toimii tutkijana Helsingin yliopistossa. Hän on aiemmin kirjoittanut esimerkiksi Hyvää aivoille (2017).  Annele Urtamo on terveystieteiden maisteri ja fysioterapeutti. Hänvalmistelee väitöskirjaa Helsingin yliopistossa aiheenaan hyvä vanheneminen.

Satu Jyväkorpi ja Annele Urtamo: Voimaa vuosiin. Vaali vireyttäsi ja jaksamistasi. Kirjapaja 2019. 187 s. Kl 59.3. ISBN 978-952-354-030-9. Ovh. nid. 31,90. Kansi Sanna-Reeta Meilahti

- Tutustu myös näihin -

Elämäni kansalaisena -uutuuskirjassa Auli Viitala ravis...

lue lisää

Miten kirkko tukee lasten ja nuorten kasvua globaalien ...

lue lisää

Kevyemmin-uutuuskirja tarjoaa ratkaisukeskeisen mallin ...

lue lisää