Kirjapajan keväässä hyvinvoinnin, terveyden ja hyvän elämän aiheita

Kirjapajan kevään 2020 tuotanto sisältää runsaasti hyvinvoinnin ja elämäntaidon aiheita, mm. onnellisuuden, joutilaisuuden ja hiljentymisen taitoja, ihmissuhdepohdintaa, vertaiskokemuksia, sisäisen kasvun ja elämän tarkoituksen etsintää. Kevät on myös muistamisten, lahja- ja runokirjojen aikaa.

Wendy Mitchell kertoo kansainvälisessä menestysteoksessaan Joku jonka tunsin – Minä ja Alzheimer elämästään diagnoosin jälkeen – miten elämä muuttui, kun hän alle 60-vuotiaana kuuli sairastavansa etenevää muistisairautta. (3/2020)

Tuija Siljamäen teos Kuokkavieraita – Diabetes, allergia ja meidän perhe tarjoaa kaivattua vertaiskokemusta perheille, joissa lapsi sairastaa. (1/2020)

Satu Kaski ja Vesa Nevalainen johdattavat laiskottelun ja joutilaisuuden taitoon teoksessaan Miksi kannattaa (välillä) olla tekemättä mitään? (1/2020)

Ajankohtainen uniteema on esillä kahden uudistetun laitoksen myötä: Markku Siivola, Unien opissa – Unet itseymmärryksen palveluksessa (1/2020) sekä Soili Kajaste ja Juha Markkula, Hyvää yötä – Apua univaikeuksiin (1/2020).

Minna Martinin ja Petra Saarirannan Mielelläni kehossani – Kohti hyväksyvää suhdetta itseen käsittelee kehosuhdetta, pohtien muun muassa, miten kehosuhde voi syventyä ja muuttua eri elämänvaiheissa. (3/2020)

Tuula Vainikaisen Nivelet kuntoon – Elämää ennen ja jälkeen tekonivelten sisältää tietoa nivelkunnosta, vaivojen ennaltaehkäisystä ja leikkaushoidosta, niin lääketieteen ammattilaisten kuin kokemusasiantuntijoiden kertomana. (3/2020)

Hyvinvointia ja luonnon hoitavaa voimaa ammennetaan Tuomo Salovuoren vinkein kirjassa Luonnon lahjoja – Hyvinvointia jokaiseen päivään.  (3/2020)

Johanna Tanskan ja Juha Tanskan Lempeä linssi – Valokuvaus tienä hiljaisuuteen käsittelee läsnäolevaa valokuvausta ja sen metodeja. (3/2020)

Eija Nurmion ja Mari Vainion retriiteistä kumpuava teos Aikaa hiljaisuudessa johdattaa hiljentymiseen, pysähtymiseen ja sisäisen kasvun äärelle. (3/2020).

Kalevi Virtasen Vapaa pudotus armoon – Kirja ihmiseksi kasvamisesta kertoo matkasta ihmisenä ja kristittynä. Kuka olen, mikä on elämäni tarkoitus? (1/2020)

Kristiina Harjulan Loukussa – Elämää alkoholistin läheisenä tuo kuuluviin  läheisten vaiettuja tuntoja ja kokemuksia päihderiippuvuuden varjosssa. (4/2020)

Kirsi Hiilamo ja Heli Pruuki pohtivat teoksessaan Aina tytär, aina äiti aikuisen naisen moni-ilmeistä suhdetta omaan äitiin. (4/2020)

Kevään lahjakirjoissa on runsas valikoima muistamiseen ja onnittelutervehdyksiin sopivia kotimaisia ja käännöskirjoja. Outi Virtasen suosittu Pienen oma kirja saa jatkoa: Pienen seikkailijan kirja – Kun minusta tuli isompi (4/2020)

Anna-Mari Kaskisen runot puhuvat ikääntymisestä, vanhenemisen monista sävyistä ja elämänkokemuksen arvosta teoksessa Sitten kun olen vanha. (Ilmestynyt)

Pia Perkiöltä julkaistaan odotettu kokoomateos Kuin olisi jo kevät – Valitut runot. Siinä on hänen rakastetuimpia runojaan viideltä vuosikymmeneltä. (2/2020)

Muita kotimaisina tekijöitä ovat mm. Eeva Eerola ja Risto Kormilainen.

Viiden vuoden välein julkaistavan Nuoren seurakunnan veisukirjan on toimittanut Tommi Kalenius. Vuoden 2020 laitos sisältää 130 uutta ja vanhaa laulua,monipuolisena tämän päivän nuoren elämää puhuttelevana kokoelmana. (Ilmestynyt)

Linkki sähköiseen luetteloon: https://issuu.com/kirjapaja/docs/kirjapaja_keva_t_2020

- Tutustu myös näihin -

Elämäni kansalaisena -uutuuskirjassa Auli Viitala ravis...

lue lisää

Miten kirkko tukee lasten ja nuorten kasvua globaalien ...

lue lisää

Kevyemmin-uutuuskirja tarjoaa ratkaisukeskeisen mallin ...

lue lisää