Karvonen, Pami


PAMI KARVONEN on muusikko ja kalamies. Hän kalastaa lähijärvillä ja valmistaa kalaruokia maailmanmatkoiltaan löytämillään resepteillä.

”Pami Karvonen's art of playing piano is like listening a big symphony orchestra.” – Dalton Baldwin

Sanan ja sävelen liitto on Karvosen intohimo. Suomi 100 -juhlavuonna hän oli suunnittelemassa Naantalin musiikkijuhlien Kultarannan Katso pohjoista taivasta -konsertin ohjelmaa, joka syntyi rouva Jenni Haukion runoantologian innoittamana. Konsertissa kuultiin mm. Johanna Rusanen-Kartanolle, Ville Rusaselle ja Pami Karvoselle omistetun Aulis Sallisen uuden teoksen kantaesitys. Pami Karvonen on perustanut Lux Musicae -tapahtuman sekä Johanna Rusanen-Kartanon kanssa Siuntion Lauluakatemian.

Vuonna 2017 Pami Karvonen palkittiin Pro Musica -säätiön apurahalla taiteellisesta työstään pianistina. Elokuussa 2018 hänet kutsuttiin esiintyjäksi Ranskaan Figeacin kansainväliselle musiikkifestivaalille ja saman vuoden marraskuussa Karvonen kantaesitti yhdessä bassobaritoni Juha Uusitalon kanssa 12 uutta sovitusta eteläpohjalaisista kansanlauluista aikamme sävelkielellä. Sovittajat ovat Paavo Korpijaakko ja Yrjö Hjelt.

Pami Karvonen on ensimmäinen länsimainen pianisti, joka on kutsuttu esiintymään kiinalaisen musiikin esittäjänä Hong Kongin kiinalaisen orkesterin solistina. Hän on toiminut pianosolistina Hong Kongin kulttuurikeskuksen suuressa salissa mm. Kiinan kansalliskonserton Yellow River teoksen kanssa. Karvonen on vieraillut Kiinassa yhteensä seitsemällä konserttikiertueella.

Julkaistut teokset

Kalaonnea – Järveltä ruokapöytään

lue lisää