Leppänen, Pete

PETE LEPPÄNEN menetti 7-vuotiaana sydämensä Hanoi Rocksille ja tarttui yläasteikäisenä kitaraan. Kun koulun muut kitaristinalut tahkosivat Metallican riffejä, Petelle oli selvää, että biisit tehdään itse ja keikoille mennään niitä esittämään.

Kymmenen albumia, satoja keikkoja ja tuhansia kilometrejä myöhemmin kokemuksia oli kertynyt niin koti- kuin ulkomaiden rokkikellareista. Läpimurto jäi saavuttamatta rockin tähtitaivaalla, mutta unelmat löysivät uusia suuntia, joissa mielikuvitus saisi saatella rokkihaaveet maaliin asti.

Peten mielessä alkoi itää tarina Rokki-nimisestä pupusta, altavastaajasta ja taivaanrannanmaalarista, sekä Rolli-Pöllöstä, pupun huhuilevasta sielunkumppanista. Pete ammensi 30 vuoden kokemuksensa rock’n’rollin alamaailmasta ja loi paperille Pöpelikkölän pienet rokkitähdet.

Rokkiunelmien jahtaamisen rinnalla Pete on harjoitellut kirjoittamista tietokirjojen maailmassa. Hän on ollut toinen kirjoittaja tietokirjoissa underground-liikkeestä, joogasta ja kahvivallankumouksesta. Päivätyönsä hän tekee kirja-alalla ja iltahommat edelleen kitaran varressa Rokille ja Rollille uusia kokemuksia keräten.

Julkaistut teokset

Rokki-Pupu & Rolli-Pöllö — Studion kummitus

lue lisää

Rokki-Pupu & Rolli-Pöllö - Kirotut lokit

lue lisää

Rokki-Pupu ja Rolli-Pöllö – Keikkakuumetta

lue lisää