Väisänen, Liisa

LIISA VÄISÄNEN on uskonnolliseen taiteeseen erikoistunut taidefilosofi, tietokirjailija, kulttuurivaikuttaja, suosittu luennoitsija sekä opas ja matka-asiantuntija.

Koulutukseltaan Liisa on filosofian maisteri kirjallisuustieteestä ja filosofian tohtori estetiikasta. Hän on väitellyt islamilaisesta taidefilosofiasta Genovan yliopistossa ja opiskellut muun muassa filosofiaa, taidehistoriaa, teatteritiedettä, kirjallisuutta, estetiikkaa ja teologiaa Kairon, Sorbonnen, Helsingin ja Joensuun yliopistoissa. Liisalla on myös on Vatikaanin hyväksymä uskonnollisten kulttuurimatkojen diplomi ja matkailun teknisen johtajan tutkinto sekä matkailualan yrittäjätutkinto Italiassa. Oppaan tutkinnon hän on suorittanut Italiassa ja matkanjohtajan tutkinnon Espanjassa.

Vuonna 2009 Liisa Väisäselle myönnettiin Pro Arte -mitali ja vuonna 2010 Martti Ahtisaari -mitali. Vuonna 2016 hän sai kirkkotaiteen Engel-palkinnon.

"Olen parhaimmillani opastaessani entisessä kotimaassani Italiassa ja nykyisessä kotimaassa Espanjassa, mutta toisaalta kotini on kulttuurissa: olipa kyse sitten Berliinin taidemuseoista tai Santiago de Compostelan pyhiinvaellustiestä. Pidempiä aikoja olen asunut myös Egyptissa, Tunisiassa ja Ranskassa."

Julkaistut teokset

Ranska, rakkaudella

lue lisää

Symbolien pitopöydässä – Ruokakulttuuria ja maistuvia merkityksiä

lue lisää

Kaikki Italiani – Matkoja maahan, josta on moneksi

lue lisää

Kaikki Italiani (e-kirja)

lue lisää

Enemmän Espanjaa – Matkoja maahan, josta on moneksi

lue lisää

Enemmän Espanjaa (e-kirja)

lue lisää

Mitä symbolit kertovat

lue lisää

Kuvan tuhat sanaa – Kuinka ymmärtää kuvan kieltä

lue lisää