Ilmiösarja löytää oivaltavia näkökulmia

Upeasti kuvitettu lasten tietokirjasarja vie tutustumaan ilmiöihin, jotka ovat yhtä aikaa arkisia ja valloittavan jännittäviä.

Mitenniinmuka-kirja

Mitä tieto on? Voiko olla ajattelematta mitään? Mikä tekee minusta minut? Mistä tietää että tietää? Kysymykset ovat tienviittoja uusille poluille. Sitä paitsi kyseleminen on hauskaa!

Aatos etsii kadonnutta Sofia-kissaansa historian lehdiltä nykyaikaan hypänneen filosofi Aspasian opastuksella. Matkalaiset kohtaavat vaikuttavan kavalkadin menneitä ja nykyisiä ajattelijoita.

Kirjassa lähestytään filosofiaa hauskasti sen historiasta lähtien. Kysymykset ovat ajankohtaisia, mutta kuitenkin samoja, joita ihmiset ovat aina pohtineet.

Aikakirja

Tällä matkalla aika ei käy pitkäksi! Aika on nimittäin jännä juttu. Sitä ei voi nähdä, mutta kuitenkin sitä voi varata ja tuhlata. Aikaa voi myös säästää.

Hilkka kohtaa mystisen ja kovin kiireisen Aikaihmisen, jonka matkassa hän pääsee hauskalle ja syvälliselle tutkimusretkelle ajan ytimeen. Mitä aika on? Määrääkö ajan kulun kello vai tunne, mitä on ajanlasku, onko ajalla alku ja loppu? Miten aikaa mitataan? Mitä tarkoittaa vuosi, vuorokausi, tunti, minuutti, sekunti, kesäaika, kreivin aika...? On aika hypätä jännittävään seikkailuun!

Vesikirja

Vettä on satanut neljä päivää yhtä soittoa ja kaikki ovat pahalla tuulella. Pasin päivä saa kuitenkin yllättävän käänteen, kun hän kohtaa mystisen Vesimiehen, jonka matkassa avautuu pisarankirkas kuva maapallosta, sinisenä loistavasta planeetasta, jonka kallisarvoisin aine on ihmeellinen vesi! Mutta minne likavesi päätyy, kuka aikoo päästä maailman suurimpaan vaahtokylpyyn, mitä tuumivat kalat tästä kaikesta?

Vesikirja on kunnianosoitus vedelle ja erityisesti suomalaiselle puhtaalle vedelle ja vedenpuhdistustyölle. Vesikirja tempaa mukaansa ja nostaa esiin yllättäviäkin näkökulmia meille niin tuttuun ja arkiseen veteen.