Tulostettavat materiaalit

Tältä sivulta löydät kootusti varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen oppimateriaaleihin ja lasten tietokirjoihin liittyviä tulostettavia materiaaleja ja erilaisia ideoita opetukseen.


OSAATKO LASKEA LUKUUN YKSIÄlä edes ajattele isompia lukuja!

Tässä kirjassa voit laskea valaita, sateenkaaria, nakkeja, jätskejä ja kastematoja. Ei haittaa, vaikka menisi välillä vähän pieleen. On kuitenkin yksi sääntö: saat laskea vain yhteen. Mutta älä edes yritä laskea yhtään pidemmälle! Hei, kuulitko… heeeei…

Tulosta lisätehtäviä tästä.

 


VILLI JUTTU — Pienten lasten kaveritaitojen vahvistaminen ja kiusaamisen ehkäisy digitaalisessa maailmassa

Villi juttu -toimintamateriaalissa paneudutaan ilmiöihin, joita lasten hyppysiin liimautuneet älylaitteet ja niiden kautta saataville rävähtävä sisältö aiheuttavat. Materiaali vahvistaa lapsen vuorovaikutus-, itsesäätely- ja kaveritaitoja, auttaa lasta ja aikuista älylaitteen käytön säätelyssä sekä tukee kasvatusyhteistyötä. Samalla ehkäistään älylaitteiden välityksellä tapahtuvaa kiusaamista lapsiryhmässä.

Tulosta lisätehtäviä tästä:
Villi juttu_tulostettavat sanakortit

Villi juttu_tulostettavat sanakortit_alku-fontilla

 

Venni ja Lyly
Ruokasankarit

Ruokaa ei saa heittää roskiin – mutta miksi? Vennille ja Lylylle valkenee, että ruoka kulkee piiitkän matkan lautaselle ja on aivan liian arvokasta tuhlattavaksi. Niinpä he päättävät ryhtyä ruokasankareiksi! Sankareilta eivät puuhat lopu, ja kaikki apu on tarpeen.

Ruokasankarin tehtäväkortti

Oma sankarinaamio – väritä, leikkaa ja tuunaa

Hävikkipäiväkirja

Unelmien ateria

Mielenosoittajat

Vennin ja Lylyn herkut

Suunnittele oma sankariasu

Vennin ja Lylyn värityskuvat

 

 

 

Mustan Kuun majatalo -kirjan etukansi.
Mustan Kuun -sarja

Mustan Kuun majatalo tarjoaa turvapaikan kaikille salaväkeläisille: hiisille, räpeltäjille, keijuille, peikoille, ilkinakkeleille ja muille luonnonhengille. Mutta vain siinä tapauksessa, että muuan salamieli haluaa auttaa. Koko salamaailma odottaa salamielen päätöstä henkeään pidätellen… Kukaan ei kuitenkaan vielä aavista uhkaa, joka väijyy oven takana.

Noitain kauheus -lehti

Noitain kauheus -tehtäviä

Mustan Kuun majatalo -tehtäviä

 

 

 


Kasa-sarja

Katkenneita oksia, kuusenneulasia, kukan alkuja ja tammenterhoja. Kasa koostuu milloin mistäkin ja muuttuu vuodenaikojen mukana. Kirja on kunnianosoitus lapsille, jotka löytävät taikaa, kauneutta ja ihmeteltävää myös näennäisesti mitättömissä ja vaatimattomissa asioissa!

Kasan perhe -tehtäviä

Kasan nenätehtäviä

Roskakasa-tehtäviä

Kasa-tehtäviä

Lumikasa-tehtäviä

 

 

Siili-kirjat

Touhukkaan siilin puutarhassa, keittiössä ja kaveripiirissä tapahtuu ja opitaan monenlaista uutta. Keväisin kaikessa on itua, kesällä lähdetään reppureissulle ja kaikenlaisen kaman kertyessä nurkkiin opetellaan, mistä kiertotaloudessa ja kierrättämisestä. Sympaattisen siilin tarinoiden lomassa on hyödyllisiä faktalaatikoita.

Kaikessa on itua -tehtäviä

Kaikki kiertoon -tehtäviä

Reppureissulle-tehtäviä

 

Oman elämäsi jedi – Ohjaajan kirjan etukansi

 

Oman elämäsi jedi – Ohjaajan kirja

Oman elämäsi jedi on elämän- ja arjenhallinnan taitojen kurssi itsenäistyville nuorille aikuisille. Se sopii toteutettavaksi esimerkiksi toisen asteen oppilaitoksissa, TUVA-koulutuksessa tai nuorisotyössä.

Kirjassa on 27 aihealuetta (mm. itsetuntemus, ihmissuhteet, hyvinvointi ja työhön ja rahaan liittyvät asiat), joista jokaiseen on runsaasti työskentelytapaehdotuksia.

Lataa ja tulosta tehtäväpohjat tästä.

 

 

 

 

KAIKEN KADOTTAJAN ARVOITUS Niemelä Kirkkopelto Kaiken kadottajan arvoitus kirjan etukansion Pikkiriin pulmatoimisto -sarjan ensimmäinen sopivasti jännittävä osa!

Vilskeen kaupungissa tapahtuu kummia ja esineitä alkaa katoilla. Pikkiriin pulmatoimisto ratkoo mystistä kaiken kadottajan arvoitusta….

Lataa ja tulosta tästä:

Pikkiriin salapoliisikortti

Pikkiriin kirja-arvio

Pikkiriin salapoliisilukupiiri

 

PIPUNAN IKIOMA NAPA – Jokaisella on oikeus päättää omasta kehostaan

Harkittu kertomus voimavaraistaa ja auttaa lasta puolustamaan oikeuksiaan ja rakentamaan myönteistä suhtautumista omaan kehoon.

Kirjan ja valoisan tarinan kanssa puhut helposti lapsen kanssa kehoon ja itsemääräämisoikeuteen liittyvistä itsesuojelun ja toisten kunnioittamisen taidoista.

Lataa ja tulosta tästä tarinaan liittyvät värityskuvat.

 

 

KUMMAA on elämyksellinen esiopetusmateriaali, joka vie pienet tutkijat uteliaisuutta kutkuttavaan ja kummastuttavaan seikkailuun.

Tulosta tästä käyttöösi kesätehtävä uusille eskarilaisille tai pientä puuhaa kotipäiviin. (Tulosta kesätehtävä kaksipuolisena ja taita se A5-vihkoseksi.)

Kummaa-hahmot värityskuvina

Numeroharjoituksia

Kevätseuranta

Vipin jumppaliikekortit

Kesätehtävä uusille eskarilaisille

 

 

 

PALOVAARIN TURVAOPPAAN lopuksi voi suorittaa tuikitärkeän turvapassin!

 

Lataa ja tulosta turvapassi tästä.

 

 

 

 

 

Uusi Matikasta moneksi – Toiminnallista matematiikkaa varhaiskasvatuksesta esiopetukseen

Monipuolinen, käytännönläheinen käsikirja sisältää ideoita ja vinkkejä leikinomaisen toiminnan avulla tapahtuvaan matematiikan oppimiseen.

Kirjan työskentelyihin liittyvät 100-kalat voit tulostaa tästä:

Matikasta moneksi -kirjan 100-kalat

Loogiset kalat

 

 

 

 

LOGICOT ovat esi- ja alkuopetuksen tehtäväsarjoja. Ne koostuvat kahdesta erilaisesta pelikehyksestä ja tehtäväkorteista. Tehtäväkortit on jaoteltu aihealueittain ja niiden tehtävät vaikeutuvat asteittain. Logico-passit on koottu omalle sivulleen.

Pääset tulostamaan passit tästä.

 

 

SUKUSEIKKAILU – Kuka minä olen, mistä minä tulen? Nikke ja Noora tekevät aikamatkaa sukujuurilleen. heidän kanssaan pääsee tutustumaan oman suvun henkilöihin, paikkoihin, arkeen ja elämänkaareen välineinä mm. sukupyrstö, sukubussi, nukkekoti Villa Esi-isä ja suvun suuri vuosikalenteri. Tulosta materiaalit tästä!

Sukujuna

Sukupyrstö

Maantietoa: sukukartta

Sukutalot

Sukukysymykset

24 joulukysymystä

 

 

MOLLI on pieni ja kiukkuinen (mutta pohjimmiltaan kovin herkkä ja sydämellinen) olento, joka asuu yksin suuren puutarhan keskellä. Katri Kirkkopellon luoma hahmo käsittelee isoja tunteita: ystävyyttä ja yksinäisyyttä, kaipausta ja sisukkuutta, pelkoa ja rohkeutta, kuvitelmia, ennakkoluuloja ja erilaisuuden hyväksymistä.

Kurkkaa tulostettavia värityskuvia ja muuta mukavaa tekemistä Mollin maailmasta!

 

 

VESIKIRJA on kunnianosoitus vedelle ja erityisesti suomalaiselle puhtaalle vedelle ja vedenpuhdistustyölle!  Alakouluikäisille suunnattu kirja on järeä tietopaketti, joka avaa silmät arvostamaan usein itsestäänselvyytenä pitämäämme elämän eliksiiriä.

Vesikirjaan on tehty opetusvinkkejä maaliskuussa vietettävää Vesipäivää varten tai tehtäväksi muuten vain! Kirja nyt verkkokaupassamme -30 %.

Tulosta vinkit tästä. 

 

 

PUHEKUPLIA – lapsen puheen ja kielellisen tietoisuuden kehittäminen -kirja tukee kasvattajia lasten kielellisten valmiuksien kehittämisessä ja tuo kielelliseen harjoitteluun systemaattisuutta ja iloa.

Tulostettavat lisätehtävät Puhekuplia -kirjaan sisältävät mm. Ville Virtahevon kielijumpan, kuvakortit, arvoitusten onkimisen, bingo-lotto -kortit ja tavupolku-pelin.

Tulosta lisätehtäviä tästä.