Aika haltuun! Tietoa ja tarinaa yhdistävä Aikakirja selvittää ajan mysteeriä lapsille

Aika on jännä juttu. Sitä ei voi nähdä, mutta kuitenkin sitä voi varata ja tuhlata, muistuttaa Aikakirja (Lasten Keskus 2018).

Oivaltavasti tietoa ja tarinaa yhdistävä teos selittää, mitä aika on.

Marketta Vaismaan kirjoittama ja Carlos da Cruzin mainiosti kuvittama kirja vie lapsilukijat tutustumaan ajan mysteeriin. Syvällinen ja hauska tutkimusretki alkaa, kun Hilkka-tyttö tempautuu kiireisen Aikaihmisen matkaan.

Kirja selittää ajan määreitä ja käsitteitä, kuten vuosi, vuorokausi, tunti, minuutti ja sekunti. Lukijalle selviää, mitä tarkoittaa kesäaika tai vaikkapa kreivin aika.

Hilkan ja Aikaihmisen matkassa voi oppia, mitä on ajanlasku ja pohtia, onko ajalla alku ja loppu. Kirjan luettuaan tietää, määrääkö ajan kulun kello vai tunne ja miten aikaa ylipäätään mitataan. Teos nostaakin esiin syvällisiä, hauskoja ja yllättäviäkin näkökulmia ajan käsitteeseen.

Taitavasti toteutettu lastenkirja tarjoaa oivalluksia myös aikuiselle lukijalle, sanoo Tampereen kaupungin aluekirjastonjohtaja Taina Sahlander:

”Luin juuri aikamoisen Aikakirjan! Loistavaa tieteen ja filosofian popularisointia, ja ihan kuin Vesikirjastakin, opin paljon uutta. Ja nauroin.”

 

 

Marketta Vaismaa on kulttuurituottaja ja kirjailija. Carlos da Cruz on monipuolinen kuvittaja, jonka kuvituksiin törmää oppikirjoissa, lastenkirjoissa ja esimerkiksi ranskalaisissa lastenlehdissä. Vuonna 2016 samoilta tekijöiltä ilmestyi Vesikirja, joka on kunnianosoitus vedelle ja erityisesti suomalaiselle puhtaalle vedelle ja vedenpuhdistustyölle.

 

Marketta Vaismaa ja Carlos da Cruz (kuvitus): Aikakirja
Lasten Keskus 2018
ISBN 978-952-288-951-5
Kl L85

- Tutustu myös näihin -

Elämäni kansalaisena -uutuuskirjassa Auli Viitala ravis...

lue lisää

Miten kirkko tukee lasten ja nuorten kasvua globaalien ...

lue lisää

Kevyemmin-uutuuskirja tarjoaa ratkaisukeskeisen mallin ...

lue lisää