Jukka Itkonen ottaa maailmasta selvää kirjoittamalla

Runoilija Jukka Itkosen jo kuudella vuosikymmenellä jatkunut tekstintekijän ura käsittää runoutta, proosaa, laulutekstejä, suomennoksia ja näytelmiä. Itkosen tekstit ovat aina puhutelleet monen ikäisiä, eikä ihme, sillä uudet näkökulmat ja asioiden suhteellisuuden näkeminen ovat hänen tekstiensä ydintä. ”Maailma ei ole sellainen kuin se on, vaan se on myös sellainen kuin se voisi olla”, Itkonen toteaakin.

Lokakuussa 70 vuotta täyttävän runoilijan merkkivuotta juhlistetaan Kultapöllö-lastenrunokokoelmalla, jossa on yksissä kansissa Itkosen suosituimpia lastenrunoja viimeisen kymmenen vuoden ajalta. Kokoelma sisältää myös uusia runoja: ”Kirjoittamalla olen yrittänyt ottaa selvää, mikä tämä maailma on, hyvin tietäen, että se riippuu siitä, mistä suunnasta sitä katsoo.”

Katso, millaisia mietteitä Jukka Itkosella on kirjoittamisesta ja pitkästä urastaan.

 

 

Juuri ilmestynyt Kultapöllö – Valikoituja lastenrunoja sisältää pitkälti toistasataa runoa – oivaltavia, hauskoja, koskettavia, elämäniloisia, parasta laatua itkosmaisia. Teos tarjoaa kattavan läpileikkauksen Itkosen monipuolisesta tuotannosta.

 

Tilaa Kultapöllö tästä.

Kultapöllö – Valittuja lastenrunoja -kirjan kansi

 

Muista myös  nämä Jukka Itkosen teokset

 

Tarinoita

Koira nimeltä Mutsi on vastustamaton seikkailukertomus koirasta, joka sai sattuman oikusta nimekseen Mutsi. Mutsi seikkailee ystävänsä Jäniksen kanssa maalla, merillä ja avaruudessakin. Mutsin seikkailuihin pääsee mukaan myös äänikirjan ja ekirjan parissa!

Jukka Itkosen koira nimeltä Mutsi -kirjan etukansi. Kuvitus Virpi Penna.

 

Sirkusjuna saapuu kertoo Nurkkapyhtään uneliaasta kaupugista ja siellä asustavasta Rahtusen perheestä, jonka tavallistakin tavallisemmasta päivästä kehkeytyy jotain aivan odottamatonta. Saatavana myös äänikirjana!

Itkonen sirkusjuna saapuu kirjan kansi

 

Runoja lapsille

Napauta kansikuvaa ja saat lisätietoa kirjasta.

Terveiset ulapalta - runoja vesiltä -kirjan kansi.     Seitsemän kääpiön rytmiorkesteri -kirjan etukansi     Itkonen Pikkujamsa Tukaani puussa elainrunoja    Laulavat lenkkitossut -runokirjan etukansi.

 

Jukka Itkonen Aprillipäivä    Kaikki hyvin kasvimaalla kirjan kansi    Hirvi irvistää lastenrunokirjan etukansi

 

Itkonen Keinuhevosen kengittäjä etukansi    Sanamaa-lastenrunokirjan etukansi.

Runoja aikuisille

Napauta kansikuvaa ja saat lisätietoa kirjasta.

Viisi vuodenaikaa kirjan etukansi    Itkonen Linnunlaulun saarella kirjan kansi   

 

 

- Tutustu myös näihin -

Elämäni kansalaisena -uutuuskirjassa Auli Viitala ravis...

lue lisää

Miten kirkko tukee lasten ja nuorten kasvua globaalien ...

lue lisää

Kevyemmin-uutuuskirja tarjoaa ratkaisukeskeisen mallin ...

lue lisää