Jukka Itkosen uudet runot tuovat terveiset ulapalta

Suositun kirjailijan uusi lastenrunokirja liikkuu laineilla ja vie kesäisiin tunnelmiin.

Jukka Itkosen uutuusteos Terveiset ulapalta – Runoja vesiltä (Lasten Keskus) tarjoilee nimensä mukaisesti runoja, joissa ollaan vesillä ja haistellaan suolaisia tuulia. Satoja miljoonia vuosia vanha trilobiitti, onnellinen onkimies sekä sadepisaroiden laaja suku tuovat terveiset ulapalta Itkosen lämpimän humoristiseen ja oivaltavaan tyyliin.

Uusien runojen matkassa liikutaan järvillä, merillä, lammilla, puroilla ja lähteillä. Joskus on tyyntä, joskus taas saapuvat matalapaineet. – Sellaistahan elämä on. 

Vaan mitä kaikkea vesillä tapahtuu, sitä ei kai tiedä kukaan muu yhtä hyvin kuin merimies sekä laivakoira, -kissa ja papukaija ja tietenkin Merirosvo Piippu-Pinkerton. Valloittavan runokokoelman on kuvittanut palkittu Camilla Pentti. Tekijäparilta on ilmestynyt aiemmin yhteisteokset Aprillipäivä (2017), Tiira tiiraa tiiraa (2016) ja Kaikki hyvin kasvimaalla (2014).

Kerran meritähti
kävelemään lähti,
kiersi ympyrän ja
tuli takaisin.

Tuumi, että merenpohjaa
vähän lakaisin.

 

Jukka Itkonen on rakastettu ja palkittu kirjailija, jolla on laaja ja monipuolinen tuotanto. Hänen leikittelevät ja elämäniloiset tekstinsä ovat monenikäisten suosikkeja. Vuosi 2021 on Itkoselle juhlavuosi, sillä hän täyttää 70 vuotta lokakuussa.

Camilla Pentti on kuvittaja ja graafinen suunnittelija, joka on palkittu Rudolf Koivu -palkinnolla. 

 

Jukka Itkonen: Terveiset ulapalta – Runoja vesiltä
Kuvitus Camilla Pentti
Lasten Keskus 2021
ISBN 978-952-354-346-1
42 s. | Kl L82.2

- Tutustu myös näihin -

Elämäni kansalaisena -uutuuskirjassa Auli Viitala ravis...

lue lisää

Miten kirkko tukee lasten ja nuorten kasvua globaalien ...

lue lisää

Kevyemmin-uutuuskirja tarjoaa ratkaisukeskeisen mallin ...

lue lisää