Kari Kanala ja Milla Mäkitalo kirjoittivat lämminhenkisen ja rehellisen kirjan parisuhteesta

Kari Kanalan ja Milla Mäkitalon Suhteellista – Pilkettä ja pohdintaa parisuhteesta ammentaa huomioita niin pariskunnan omasta suhteesta kuin kummankin ammatillisesta kokemuksesta. Kirja tuo esiin parisuhteen iloja ja karikkoja.

Onko parisuhteessa tärkeämpää olla oikeassa vai onnellinen?, Kari Kanala ja Milla Mäkitalo kysyvät. Entä miten ollaan me ja silti sinä ja minä? ”Parisuhteen onnellisuutta ei takaa oikeassa oleminen, vaan tahtominen”, he sanovat, ja sitä he pappeina kysyvät alttarilla ja tämän kirjan myötä.

”Hyvien neuvojen sijaan tuomme välähdyksiä parisuhteen arjesta ja kiemuroista, juhlasta ja odotuksista”, he kirjoittavat. ”Toivon mukaan tekstin yllä leijuu kuitenkin lämmin huumori, joka on ollut tärkeä voimavara parisuhteessamme. Kyky nauraa itselle ja hieman toisenkin sattumuksille on tuonut lämpöä ja lempeä tekemisiin.”

Suhteellista-kirja ottaa rohkeasti käsittelyyn erikokoisia kysymyksiä. Huomioita on kotitöistä rahaan, riitelystä romantiikkaan, arvoista kunnioitukseen. Mukana on rehellistä puhetta muun muassa vanhemmuudesta ja vanhenemisesta kremppoineen ja lisäkiloineen, erirytmisyydestä, ihmissuhteista tukiverkkoineen ja exineen.

Inhimillistä pohdintaa ryydittämässä on osuvia pop-lyriikoita ja helppolukuisia asiantuntija-artikkeleita. Kirja sopii paitsi eri-ikäisille parisuhteessa eläville, myös kaikille ihmissuhdeasioista kiinnostuneille lukijoille.

Suhteellista-kirjatraileri: https://youtu.be/awI-osGuOlk

 

Kari Kanala ja Milla Mäkitalo: Suhteellista – Pilkettä ja pohdintaa parisuhteesta. Kirjapaja 2019. 112 s. Kansi ja kuvat Katja Kuittinen. ISBN 978-952-354-122-1. Kl 14.8 Ovh. 24,90

 

Kari Kanala on Paavalin seurakunnan kirkkoherra, ja Milla Mäkitalo työskentelee pappina Kannelmäen seurakunnassa. Pariskunta asuu Helsingissä, ja perheeseen kuuluu pieni poika. Kari Kanalan edellinen kirja oli yhteisteos Ville Kormilaisen kanssa: Anova saa ja nuuhkiva löytää. Koiraihmisen rukouskirja (2016).

- Tutustu myös näihin -

Elämäni kansalaisena -uutuuskirjassa Auli Viitala ravis...

lue lisää

Miten kirkko tukee lasten ja nuorten kasvua globaalien ...

lue lisää

Kevyemmin-uutuuskirja tarjoaa ratkaisukeskeisen mallin ...

lue lisää