Kirjapajan kevään listalla on kulttuuria, matkailua, yhteiskunnallista pohdintaa, hengellisiä teoksia, hyvinvointia, elämäntaitoa ja kasvatuksen kirjoja

Kirjapajan monipuolisessa keväässä heittäydytään nojatuolimatkalle Italiaan ja Välimeren maihin, pohditaan yhteiskuntamme koronan aikaista tilaa, yhdenvertaisuuskysymystä kirkossa, keskustelun toimivuutta, kalastuksen filosofiaa ja koiranomistajan iloja. Hyvinvointia tavoitellaan niin mielelle kuin keholle, muun muassa ravinnon ja itsetuntemuksen avulla. Tommy Hellstenin odotettu uutuusteos käsittelee rakkauden voimaa.

Selaa uutuuskatalogiamme

Alla lyhyesti kevään 2021 kirjoista, ilmestymiskuukausineen:

Kulttuurihistorioitsija ja matkailualan ammattilainen Liisa Väisänen vie kulttuurin ystävät Välimeren maisemiin uutuudessaan Välimeren helmet. Sirkku Salovaaran teos La mia Italia – Ihana, mahdoton Italiani tutustuttaa italialaiseen elämänmenoon ja Italiaan paitsi maana, myös mielentilana. (Ilmestyvät 1/21.)

Antropologi Miia Halme-Tuomisaaren Kaikki kotona – Kun korona mullisti maailmamme on tarkkanäköisen tutkijan, havainnoijan ja kanssakokijan teos elämästä poikkeusaikanamme. Kaisa Raittilan Yhteyden rakentajat – Kohti kaikille avointa kirkkoa kertoo vähemmistöjen kohtelusta ja hitaasta muutoksesta kirkossa. (Teokset ovat ilmestyneet.)

Laura Arikan Dialogi pelastaa maailman ja muita oivalluksia käymistäni keskusteluista (3/21) johdattaa hyvän ja toimivan keskustelun äärelle. Vapamielisyyden houkutus (3/21) on Vesa Pirttimaan teos  kalastamisesta ja siitä, mitä kalastus voi opettaa meille elämästä. Kirjan kalaretkillä punnitaan paitsi saalista, myös totuutta, kauneutta ja elämää.

Tommy Hellsten kirjoittaa rakkaudesta uutuusteoksessaan Virtahepo makuuhuoneessa – Miksi rakastaa voi vain vapaudessa (4/21). Suhde toiseen ihmiseen on syvin inhimillinen tarpeemme. Ja vaikka toisin haluaisimme, rakkaus on monesti vaikeaa.

Juha Siiran ja Mikael Saarisen Tunteet kehossa (3/21) avaa kehon ja tunteiden moni-ilmeistä vuorovaikutusta ja johdattaa tunnistamaan myös vaikeammin havaittavia tunteita kehossa. Itsetuntemusta ja löytöretken oman persoonallisuutensa selvittämiseen tarjoaa Haulwen Nicholasin Tunne itsesi! 25 tapaa selvittää, millainen tyyppi todella olet (3/21).

Jaana-Mirjam Mustavuoren Koirailoa – Rakkautta, rapsutuksia ja räntälenkkejä (4/21) on hyvän mielen kirja koiran ystäville. Tuula Vainikaisen Mummukirja (4/21) kertoo isovanhemmuudesta naisen kokemana.

Ravitsemusterapeutti Reijo Laatikaisen suosittu Herkän vatsan valinnat (4/21) julkaistaan uudistettuna laitoksena, johon on päivitetty uusin tieto FODMAP-ruokavaliosta.

Laura HuovisenHeli Pruukin ja Antti Vesivalon Oman elämäsi jedi (1/21) on kirja nuorelle, joka rakentaa aikuista minäänsä. Samat tekijät julkaisevat kirjan myös itsenäistyjän kurssin ohjaajille. Kari Kuulan Taivaan sylissä (1/21) on suunnattu nuorille elämän suurten kysymysten pohdinnan tueksi. Kirkon nuorisotyön uusi perusteos Kasvu vapauteen (2/21) ilmestyy Helena Kauppilan toimittamana. Lapsenkokoinen katsomuskasvatus (4/21) on monen tahon ammattilaisten ja tutkijoiden kirjoittama kokoomateos nykyaikaisesta katsomuskasvatuksesta.

Satu-Maria Ruotsalaisen Luontoleikkikirja (3/21) avaa ympäristöä uudella tavalla ja antaa leikkivinkkejä kaikenikäisille luontoliikkujille ja -harrastajille.

Kevääseen kuuluvat myös runoteokset ja lahjakirjat. Anna-Mari Kaskiselta ilmestyy runoteokset Vanhuus on kaunista (1/21ja Sylistä siiville (4/21) sekä Minna L. Immosen kuvittamana Ihmeiden aikaan (3/21). Vanhempi ja valloittavampi (1/21) on Cath Taten hersyvä kirja lahjaksi jokaiselle, joka on tänään vanhempi kuin eilen. Satu Kreivi-Palosaari julkaisee kiitosrukouksia sisältävän Siunaa just nyt (1/21), jota kuvittaa Uuno Palosaaren taide, ja Tuula Portin hengellisen onnittelukirjan Sinä olet ilo (3/20).

- Tutustu myös näihin -

Elämäni kansalaisena -uutuuskirjassa Auli Viitala ravis...

lue lisää

Miten kirkko tukee lasten ja nuorten kasvua globaalien ...

lue lisää

Kevyemmin-uutuuskirja tarjoaa ratkaisukeskeisen mallin ...

lue lisää