Kirjapajan keväässä matkataan Ranskaan, eksytään skotlantilaisen kirjakaupan sokkeloihin, tutustutaan mieleen ja etsitään energiaa arkeen

Kirjapajan keväässä 2019 matkustetaan Ranskan tunnelmallisiin maisemiin Liisa Väisäsen kanssa ja päästään kurkkaamaan kenties tunnetuimman skottikirjakauppiaan Shaun Bythellin kaupan arkeen.

Kevään uutuuksissamme painottuu mielen ja kehon hyvinvointi, itsetuntemus ja kohtuullisuuteen pyrkivä, rennompi elämä.

Tommy Hellstenin elämäntaitokirjallisuuden klassikko Elämän paradoksit – Saat sen mistä luovut ilmestyy ulkoasultaan täysin uudistettuna painoksena ja Hellstenin uudella esipuheella. Lisäksi uutuuskirjoissamme tutustutaan mieleen, vaihdetaan kahvi energiaa antaviin harjoituksiin, löydetään tapoja ikääntyä hyvinvoivana ja opitaan sekä omasta herkkyydestä että omista vahvuuksista. – Ja otetaan laiskiaisilta mallia rennompaan elämänasenteeseen.

Selaa uutuuskatalogiamme Issuu-palvelussa.

Seuraavassa muutamia poimintoja kevään tuotannostamme.

Liisa Väisänen: Ranska, rakkaudella (ilmestyy tammikuussa)
Kulttuurihistorioitsija ja matkailualan ammattilaisen Liisa Väisänen palaa uutuuskirjassaan entiseen kotimaahansa Ranskaan, joka hellii aisteja ja houkuttaa historiannälkäistä. Väisänen johdattaa lukijan moni-ilmeisen maan itsevarman rentoon elämänmenoon, menneeseen ja nykypäivään.

Shaun Bythell: Elämäni kirjakauppiaana (ilmestyy toukokuussa)
Isossa-Britanniassa valtavan suosituksi noussut ja jo usealle kielelle käännetty Elämäni kirjakauppiaana (Diary of a Bookseller) on jokaisen kirjanystävän toivekirja. Skotlannin Wigtownissa kirjakauppaa pitävä Shaun Bythell kertoo tositarinoita hyvistä ja turhauttavista päivistään kauppiaana, kommentoi monenkirjavaa asiakaskuntaansa ja maustaa kaiken hykerryttävän kuivalla huumorillaan. Mainio suomennos on Jaana Kapari-Jatan käsialaa.

Taina Laane: Vahvuutena herkkyys – Kirjeitä hänelle, joka kokee syvästi (ilmestyy maaliskuussa)
Herkkyys on taitolaji ja tuo mukanaan paljon viisautta, luovuutta ja myötätuntoa. Herkkyyden käyttäminen vaatii kuitenkin rohkeutta hyväksyä itsensä. Taina Laane kirjoittaa herkkyyden hyvistä ja nurjista puolista valoisasti, myötätuntoisesti ja kannustavasti ja uskaltautuu jakamaan myös omat kokemuksensa.

Mikael Saarinen ja Jyrki Rytilä: ENERGIAA! – Harjoituksia ja vinkkejä väsyneelle keholle ja mielelle (ilmestyy maaliskuussa)
Energiaa antava venyttelytuokio vie vain hetken mutta palauttaa vireystilan nopeasti, tarjoaa hengähdystauon ja rentouttaa. Teos tarjoaa lukuisia kehon ja mielen harjoituksia, jotka energisoivat aamutuimaan tai pikaisesti ennen juuri sitä tärkeää tapaamista, koetta tai kokousta.

SATU JYVÄKORPI ja ANNELE URTAMO: Voimaa vuosiin – Vaali vireyttäsi ja jaksamistasi (ilmestyy huhtikuussa)
Ikääntyvä voi ylläpitää ja edistää terveyttään ja toimintakykyään oikealla ravinnolla ja liikunnalla. Sopiva määrä kestävyyden, lihasvoiman ja liikehallinnan harjoittamista auttaa jaksamaan arjessa ja ehkäisee tapaturmia. Teos antaa selkeitä ja käytännönläheisiä ohjeita ikääntyvien ruokavalioon ja liikkumiseen.

SATU UUSIAUTTI: Tunnista vahvuutesi ja menesty (ilmestyy maaliskuussa)
Todellisen menestyjän tunnistaa hymystä, aidosta iloisuudesta, tyytyväisyydestä itseen ja elämään sekä muiden kunnioittamisesta. Menestyksen avaimet löytyvät omasta ajattelusta, uskalluksesta ja rohkeudesta katsoa peiliin. Teos auttaa tunnistamaan omia menestystekijöitä ja kehittämään niitä itseä ja muita arvostaen.

MATTI KEINÄNEN ja MINNA MARTIN: Mieli meissä – Tasapainoista arkea mielentämisen keinoin (ilmestyy maaliskuussa)
Ymmärrä omaa ja muiden mieltä! Tunteilla, ajatuksilla ja uskomuksilla on tärkeä merkitys vuorovaikutukseen ja käyttäytymiseen. Kykyä ymmärtää omaa ja toisen mielen sisältöä kutsutaan mielentämiseksi. Mielentämällä havainnoidaan, yhdistetään ja tarkastellaan käyttäytymisen taustalla olevia mielentiloja. Kun ymmärrämme oman ja muiden mielen kulkua, arkemme on sujuvampaa. Teos neuvoo, kuinka kehittää vuorovaikutuksellisia taitoja ja soveltaa niitä jokapäiväisessä elämässä ja ihmissuhteissa.

PAULIINA KAINULAINEN: Suuren järven syvä hengitys – Luontosuhde ja kokonainen mieli (ilmestyy huhtikuussa)
Millaista on vuorovaikutus luonnon kanssa? Miten järvet ja metsät tukevat hyvinvointia? Ekoteologi Pauliina Kainulainen jatkaa omaperäistä pohdintaa ihmisen, luonnon ja uskonnon yhteydestä. Tienviittoina ovat kristinuskon perinne, alkuperäiskansojen elämäntavat, kohtuuden kulttuuri sekä metsien, vaarojen ja järvien opetukset.

Linkki Kirjapajan kevään 2019 katalogiin.

 

 

 

 

Lisätiedot:
Piia Latvala | vt. viestintäpäällikkö (31.12. asti) | 044 331 8439 | piia.latvala@kirjapaja.fi

Marja-Liisa Saraste | viestintäpäällikkö | 09 6877 4568 | marja-liisa.saraste@kirjapaja.fi

Arvostelukappaleet ja kuvat:
Minna Vatja | mediakoordinaattori | minna.vatja@kirjapaja.fi

Kirjapajan Facebook | Twitter Instagram

- Tutustu myös näihin -

Elämäni kansalaisena -uutuuskirjassa Auli Viitala ravis...

lue lisää

Miten kirkko tukee lasten ja nuorten kasvua globaalien ...

lue lisää

Kevyemmin-uutuuskirja tarjoaa ratkaisukeskeisen mallin ...

lue lisää