Kirjapajan syksyssä Liisa Jaakonsaari, Hannu Mäkelä, Risto Nordell sekä kulttuurielämyksiä, ajankohtaisia puheenaiheita ja suuria tunteita

Kirjapajan syksyn 2018 uutuusteoksissa tehdään matkaa rakkauteen ja menetykseen, pureudutaan naisten aggressioon ja perataan ravitsemustiedon ristiriitaisuuksia. Käsitellyksi tulevat myös tasavallan presidentit ja suomalaisten naisurheilijoiden vaiheet. Kirjanystävät viedään eurooppalaisten kaupunkien kaduille ja suurten ikäluokkien vuosikymmeniin.

Uutuusluettelomme on luettavissa sähköisessä muodossa.

Seuraavassa muutamia poimintoja syksyn tuotannostamme.

Liisa Jaakonsaaren Tarkoitus – Elämää ja politiikkaa 40 vuotta tarjoaa ainutkertaisen retken politiikan pelikentille. Jaakonsaari kertoo pitkän parlamentaarikkouransa vaiheista ja kuvaa, mitä kaikkea vuodet politiikassa ovat hänelle merkinneet.

Taiteen akateemikko Hannu Mäkelä kirjoittaa koskettavan omakohtaisesti rakkaudesta ja sielunkumppanin menettämisestä teoksessaan Valo – Kertomus rakkaudesta.

Käsikirjoittaja Annina Holmberg ja näyttelijä Eeva Litmanen kulkevat kirjassaan Yksi talvi, kaksi kesää – Äitiä ja ystävää tuonilmaisiin saattamassa dramaturgi Ritva Holmbergin rinnalla tämän viimeisissä vaiheissa. Millaista on elää vimmaisesti se, mitä on jäljellä?

Suositun radioäänen Risto Nordellin Riston Valinta – Parasta mahdollista musiikkia vuoden matkalle tarjoilee kirjallisia musiikkielämyksiä, joita sävyttävät pohdiskelut vuodenkierrosta ja muistot työuran varrelta.

Suomalaisen modernismin keskeisimpiin lyyrikoihin lukeutunut Lassi Nummi (1928–2013) julkaisi teoksia seitsemällä vuosikymmenellä. Kokoelma Sinun lävitsesi maailma – Runoja rakkaudesta 1949–2010 sisältää Nummen runoja hänen pitkän uransa eri vaiheista. Teoksen toimittavat Ilari Nummi ja Salla Korpela.

Ravitsemusterapeutti Reijo Laatikainen perkaa ravitsemustiedon ristiriitaisuuksia ja harhaanjohtavia väitteitä teoksessaan Pöytä pöydässä – Älä usko kaikkea, mitä ravinnosta sanotaan. Miten tunnistaa oikein tulkittu tieteellinen tieto?

Naisten aggressioon pureutuvat psykoterapeutit Terhi Ketola-Huttunen ja Heli Pruuki. Vihainen nainen – Hyvä, paha aggressio avaa naisten aggression moni-ilmeisyyttä ja johdattaa tarkastelemaan sen ilmenemistä omassa elämässä, ihmissuhteissa ja lähiympäristössä.

Hannu Pelttarin Kekkosen kisat – Urho Kekkonen ja urheilu piirtää monipuolisen kuvan maanisän paikoin ristiriitojakin synnyttäneestä suhteesta urheiluun. Uusia näkökulmia itsenäisen Suomen historiaan ja tasavallan presidenttien henkilöihin avaa Ville Jalovaara teoksessaan Myrskyä ja mystiikkaa – Suomen tasavallan presidentit ja kirkko.

Selaa sähköistä luetteloa.

 

- Tutustu myös näihin -

Elämäni kansalaisena -uutuuskirjassa Auli Viitala ravis...

lue lisää

Miten kirkko tukee lasten ja nuorten kasvua globaalien ...

lue lisää

Kevyemmin-uutuuskirja tarjoaa ratkaisukeskeisen mallin ...

lue lisää