Kuka keksi banaanipotkun -uutuuskirja tarjoilee futisfaktoja Suomesta

Kuka keksi banaanipotkun & muita futisfaktoja Suomesta -kirja vie keskelle kotimaisten pelikenttien käänteitä ja summaa suomalaista jalkapallohistoriaa hauskasti nuorille faneille.

Koska ja missä ensimmäisestä Suomen mestaruudesta pelattiin? Kuka tarjosi vastustajalle pastilleja? Minkä joukkueen kannattajat kajauttavat ilmoille Banzai-huudon? Yli sataan vuoteen suomalaista jalkapalloa mahtuu ikimuistoisia hetkiä, mieleenjääviä pelaajia ja monenlaisia sattumuksia.

Kalle Nuuttila on koonnut futisfaktoja Suomesta koko perheen tietokirjaan Kuka keksi banaanipotkun, jonka sivuilla kotimaisen jalkapallon historian lehdet kohisevat kuin Saviniemen kentän katsomo syksyllä 2005.

Kirja valottaa suomalaista pääsarjatason jalkapalloa monelta kantilta ja esittelee sen historian pähkinänkuoressa. Mukaan mahtuu 22 joukkuetta ja niiden menneitä ja nykyisiä pelaajia, jotka ovat kukin omalla tavallaan jättäneet jälkensä kotimaisen palloilun historiaan. Futisfaktojen lomasta löytyy napakoita tietoiskuja ja värikkäitä sattumuksia pelikentillä.

Vauhdikkaan kokonaisuuden on kuvittanut Sami Kaarakainen.

 

Kalle Nuuttila on kustannusalan ja urheilukenttien moniottelija. Jalkapallon saralla hän on voittanut Kuhmoisten kyläturnauksen, lanseerannut vauvanvaatemalliston joukkueelleen sekä kamppailut jalkapallotriathlonin maailmanmestaruudesta.

Sami Kaarakainen on kuvittaja-graafikko Rovaniemeltä. Kaarakainen on entinen alasarjatason jalkapalloilija, rantafutiksen, umpihankifutiksen ja suopotkupallon konkari ja säännöllisen epäsäännöllinen näky RoPSin kotipelien katsomossa.

Kirjan kansikuvan voit  ladata käyttöösi kuvapankistamme.

 

Kalle Nuuttila: Kuka keksi banaanipotkun & muita futisfaktoja Suomesta
Kuvitus Sami Kaarakainen
Lasten Keskus 2020
ISBN 978-952-354-288-4
56 s. | Kl L79.31

 

Lisätietoja ja haastattelut:
Piia Latvala | viestintäpäällikkö | p. 0400 999 499 | piia.latvala@lastenkeskus.fi

Arvostelukappaleet ja kuvat:
Minna Vatja | mediakoordinaattori | minna.vatja@lastenkeskus.fi

- Tutustu myös näihin -

Elämäni kansalaisena -uutuuskirjassa Auli Viitala ravis...

lue lisää

Miten kirkko tukee lasten ja nuorten kasvua globaalien ...

lue lisää

Kevyemmin-uutuuskirja tarjoaa ratkaisukeskeisen mallin ...

lue lisää