Kuvakirjan kanssa päiväkotiarkeen

Unto yökodissa -kuvakirja käsittelee kaikille päiväkoti-ikäisille ja heidän vanhemmilleen tuttua aihetta riemastuttavalla tavalla: pieni Unto-pöllö lentää hoitoon yökotiin, jonka arki on yhtä aikaa kovin tuttua ja vähän nurinkurista.

Unto yökodissa -kuvakirjan etukansi. Virpi Pennan kuvitusta.

Kuvittaja ja lastenkirjailija Virpi Pennan uusi kuvakirja Unto yökodissa (Lasten Keskus) sopii päiväkodin aloittavien uuden elämänvaiheen tueksi ja päiväkotikonkareiden iloksi. Penna kertoo samaistuttavan ja hyväntuulisen tarinan pikkupöllöjen hoitoarjesta – tosin pöllöt lennähtävät tietenkin yökotiin.

Unto Kyläpöllösen yö hoidossa sujuu tuttuun tapaan: ulkoillaan, leikitään ja syödään. Läsnä ovat myös yön hämärä, kiiltomadot, ketut ja muut yön elävät. Tästä yöstä ei tule ihan tavallista, sillä tänään koko siivekäs sakki kiipeää retkelle korkean puun latvaan. Yö on täynnä juuri sopivan kokoisia yllätyksiä.

Pöllöjen yökodin elämä muistuttaa päiväkotielämää ja tarjoaa lapselle tilaisuuden käsitellä omia päiväkotikokemuksiaan ja viihtyä sympaattisen tarinan parissa.

Pennan runsas ja sadunomainen kuvitus ruokkii mielikuvitusta.

 

 

Virpi Penna on monipuolinen ja arvostettu kuvittaja-graafikko ja lastenkirjailija. Hän asuu Lahdessa.

 

Virpi Penna: Unto yökodissa
Lasten Keskus 2021
ISBN 978-952-354-509-0
40 s. | Kl 85.22

- Tutustu myös näihin -

Elämäni kansalaisena -uutuuskirjassa Auli Viitala ravis...

lue lisää

Miten kirkko tukee lasten ja nuorten kasvua globaalien ...

lue lisää

Kevyemmin-uutuuskirja tarjoaa ratkaisukeskeisen mallin ...

lue lisää