Mielelläni kehossani -teos pohtii naisen kehosuhdetta

Minna Martin ja Petra Saariranta tarkastelevat naisen suhdetta kehoonsa uutuuskirjassaan Mielelläni kehossani – Kohti hyväksyvää suhdetta itseen (Kirjapaja). Teos johdattaa myös lukijan pohtimaan omaa kehosuhdettaan.

Rauhallinen suhde itseen ja omaan kehoon on hyvinvoinnin perusta. Itsensä hyväksyminen on kuitenkin usein vaikeaa, eikä ulkoinen kehomme aina täysin vastaa sisäisiä mielikuvia ja toiveita.

 

Teoksessa syvennytään elämänvaiheisiin, joissa kehosuhde on altis haavoittumaan. Pohditaan esimerkiksi ihmissuhteiden, kehosuhdeperinnön ja itsemyötätunnon vaikutusta kehonkuvaan. Kehoon liittyviä uskomuksia ja tunteita voi tekijöiden mukaan oppia muuttamaan.

”Kehomme ei pysähdy olemaan jonkinlainen, vaan muuttuu jatkuvasti, useimmiten kuitenkin niin hitaasti, ettemme voi aistia sitä ennen kuin viiveellä”, tekijät kirjoittavat.

Vaikka kehosuhde mielletään hyvin henkilökohtaiseksi, se on luonteeltaan myös sosiaalinen. Se kehittyy, muokkautuu ja rakentuu vuorovaikutuksen myötä.

”Kannamme kehosuhteessamme vanhempiemme mielikuvia itsestään ja meistä. Voi olla, että osa kokemuksistamme on peräisin jopa kauempaa”, he sanovat.

Teoksessa on mukana eri ikäisten naisten omakohtaisia, koskettavia tarinoita siitä, miten suhde omaan kehoon voi muuttua ja parantua. Pohdintatehtävät ja harjoitukset auttavat kehosuhteen syventämisessä.

Minna Martin ja Petra Saariranta, Mielelläni kehossani. Kirjapaja 2020. 239 s. Kl 14.4. ISBN 978-952-354-116-0.

Minna Martin on psykologi ja psykoterapeutti, jolla on laajasti kokemusta psykofyysisestä työstä sekä yksilöpotilaiden että terapia- ja koulutusryhmien parissa. Martinilta on aiemmin ilmestynyt mm. teokset Mieli meissä (yhdessä Matti Keinäsen kanssa, 2019), Saa jännittää (2017), Hengitys virtaa (2016). https://hengittavamieli.fi/

Petra Saariranta on erityisluokanopettaja (KM). Hän kirjoittaa blogia Arkeen kätketty aarre ja tekee äideille suunnattua podcastia Keskeneräiset äidit.

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt: 
Marja-Liisa Saraste | viestintäpäällikkö | p. 040 553 4757 | marja-liisa.saraste@kirjapaja.fi tai Minna Martin | p. 0456775599 | minna.martin@outlook.com ja Petra Saariranta | p. 0505673721| petra.saariranta@yahoo.com

Arvostelukappale- ja kuvapyynnöt: Minna Vatja | minna.vatja@kirjapaja.fi

- Tutustu myös näihin -

Elämäni kansalaisena -uutuuskirjassa Auli Viitala ravis...

lue lisää

Miten kirkko tukee lasten ja nuorten kasvua globaalien ...

lue lisää

Kevyemmin-uutuuskirja tarjoaa ratkaisukeskeisen mallin ...

lue lisää