Mikä merkitys kirkolla ja sen sanomalla on ihmisille tänään, kysyy piispa Seppo Häkkinen uutuuskirjassaan

Mikkelin piispa Seppo Häkkinen pohtii, millainen kirkon toimintaympäristö on tänään ja miten kirkko reagoi ajankohtaisiin asioihin. Mikä on kirkon merkitys nykyihmiselle ja miten luottaa huomiseen?

 

Aikamme on täynnä monenlaisia uskomuksia. Mikä on uskon ja kirkon merkitys nykyihmiselle? Miten ajankohtaiset ilmiöt vaikuttavat siihen, mitä kirkossa puhutaan ja opetetaan? Entä miten kertoa kaikesta siitä hyvästä, mitä kirkossa tehdään? Muun muassa näitä teemoja piispa Seppo Häkkinen pohtii uutuuskirjassaan Rohkeasti kristitty. Kirja julkistettiin Runebergin päivänä 5.2. Mikkelissä.

Rohkeasti kristitty on Häkkisen toinen paimenkirje hiippakunnalleen. Kirja koostuu hänen saarnoistaan, kirjoituksistaan ja puheenvuoroistaan. Piispa korostaa rauhan, ihmisarvon ja yhteisen vastuun merkitystä aikana, jota monenlaiset uhkat ja kriisit varjostavat.

”Viime vuosikymmeninä on kirkoissa ymmärretty ihmisen vastuu laajemmin. Viljelemisen sijasta on korostettu varjelemista ja hoitamista. – – Nyt olemme ilmastonmuutoksen edetessä jo siinä tilanteessa, että painopiste on siirrettävä varjelemisesta suojelemiseen ja mikäli mahdollista korjaamiseen, ennalleen palauttamiseen”, Häkkinen kirjoittaa. ”Meillä ei ole vaihtoehtoa.”

Piispa Häkkinen kirjoittaa lohdusta, armosta, rauhasta ja rohkeudesta – toisen ihmisen kohtaamisesta ja auttamisesta arjessa. Siellä esimerkiksi seurakuntien diakoniatyötekijät ja nuorten ja perheiden parissa työskentelevät ovat, vaikka työ ei ylitäkään uutiskynnystä.

”Ole rohkea ja luja” on paimenen viesti epävarmuuden keskellä.

Teologian tohtori Seppo Häkkinen on työskennellyt Mikkelin hiippakunnan piispana vuodesta 2009 lähtien. Häneltä on aikaisemmin ilmestynyt paimenkirje Rohkeasti luterilainen (2013) sekä hartauskirja Luottaen huomiseen (2015).

 

Seppo Häkkinen: Rohkeasti kristitty

Kirjapaja 2019
ISBN 978-952-354-009-5
182 s. Kl 24.2

- Tutustu myös näihin -

Elämäni kansalaisena -uutuuskirjassa Auli Viitala ravis...

lue lisää

Miten kirkko tukee lasten ja nuorten kasvua globaalien ...

lue lisää

Kevyemmin-uutuuskirja tarjoaa ratkaisukeskeisen mallin ...

lue lisää