Miten onnistua ja saavuttaa tavoitteet? Valmentamisen ammattilaisten uutuuskirja ohjaa opettelemaan onnistumisen taitoja

Satu Kaski Marianne Miettinen Onnistumisen taidot kirjan kansiJokaisella on elämässään tavoitteita ja päämääriä. Uutuusteoksessa Onnistumisen taidot – Löydä tie tavoitteisiin (Kirjapaja 2018) psykologi Satu Kaski ja jalkapallon nuorten maajoukkueiden valmentaja Marianne Miettinen kertovat käytännönläheisesti ja konstailematta, miten tavoitteet saavutetaan. Onnistumista voi opetella.

Kaski ja Miettinen tarkastelevat onnistumista yksilön, ryhmän ja johtamisen näkökulmista arkisessa elämässä, urheilussa, taiteessa ja työelämässä. Teos perustuu positiivisen psykologian lähtökohtiin. Se on helposti lähestyttävä matkaopas kaikille, jotka haluavat tehdä tavoitteistaan totta, on kyse sitten työprojektissa, parisuhteesta tai vaikkapa uuden opiskelupaikan tavoittelusta.

Valmistaudu hyvin, saat varmuutta – esimerkiksi pääsykokeisiin

Keväällä moni hakee uutta opiskelupaikkaa. Kuinka onnistua pääsykokeissa?

”Valmistautuminen on tärkeää. Lue ajatuksella, juuri itsellesi sopivalla tavalla. Hyvä valmistautuminen ruokkii pystyvyyden tunnetta”, Satu Kaski sanoo. ”Hyvä valmistautuminen antaa varmuuden, että osaa. Se puolestaan heijastuu itse suoritukseen."

”Myös kriittisiin hetkiin kannattaa valmistautua ennalta: ”On hyvä olla suunnitelma, mitä tehdä, jos pääsykokeessa alkaa lyödä tyhjää. Miten rauhoittaa itsensä ja puhuu itselle kannustavasti”, Kaski sanoo.

Kaikkiaan tavoitteiden saavuttamisessa on kyse matkasta, ja matkanteko opettaa: ”Pääsykoe voi tuntua elämässä suurelta, mitä se toki onkin, mutta suhteuta se koko elämän mittakaavaan. Pääsykoe on mahdollisuus oppia itsestä ja hakemisesta paljon”, Kaski muistuttaa.

Tavoitteiden saavuttamiseen liittyy toki tuuriakin, mutta onnea enemmän tarvitaan sinnikkyyttä ja valmiutta tehdä asioita uudelleen.

Ruoki vahvuuksiasi, etsi oma polkusi

Onnistuminen ei ole mysteeri tai harvojen etuoikeus. Se on mahdollista kaikille.

”Meitä suomalaisia on hyvä välillä muistuttaa omista vahvuuksistamme ja niiden ruokkimisesta. On muistutettava onnistumisen mahdollisuuksista, rohkeudesta unelmoida ja unelmiin heittäytymisestä niin, että ne konkretisoituvat jokapäiväisiksi tavoitteiksi", Marianne Miettinen sanoo.

"Tämän kirjan tavoite on nimenomaan auttaa kaikkia löytämään oma polkunsa, joka johtaisi tavoitteiden tielle ja unelmia kohti”, Miettinen summaa.

 

Onnistumisen taidot on saatavissa myös sähkökirjana.

 

Satu Kaski (PsT) on helsinkiläinen urheilupsykologi, työ- ja organisaatiopsykologi sekä valmentaja.
Marianne Miettinen on vantaalainen jalkapallon nuorten maajoukkueiden valmentaja, valmentajakouluttaja ja YLE urheilun asiantuntija. Hän on valmentanut myös Ruotsissa ja Yhdysvalloissa.

Satu Kaski ja Marianne Miettinen: Onnistumisen taidot – löydä tie tavoitteisiin.
Kirjapaja 2018. 157 s. Kl 14.8. Kansi: Anna Makkonen.
Painettu kirja ISBN 978-952-288-858-7. | Sähkökirja ISBN 978-952-288-859-4.

- Tutustu myös näihin -

Elämäni kansalaisena -uutuuskirjassa Auli Viitala ravis...

lue lisää

Miten kirkko tukee lasten ja nuorten kasvua globaalien ...

lue lisää

Kevyemmin-uutuuskirja tarjoaa ratkaisukeskeisen mallin ...

lue lisää