Miten selvitä kipeiden nivelten kanssa

Tuula Vainikaisen Nivelet kuntoon – Ennen ja jälkeen tekonivelten on ilmestynyt. Kirja auttaa valmistautumaan tekonivelleikkaukseen ja antaa ohjausta ja uskonvahvistusta kuntoutumiseen. Vuosittain yli 20 000 suomalaista saa polven tai lonkan nivelrikon vuoksi tekonivelen.

Nivelvaivat haittaavat monen elämää, vaikeuttavat liikkumista ja aiheuttavat kipua. Nivelrikkoa ei pystytä parantamaan, mutta sen etenemistä voidaan hidastaa ja siitä kärsivän elämänlaatua parantaa. Nivelrikkoa sairastava on avainasemassa, sillä jokainen voi tehdä paljon nivelterveytensä parhaaksi.

Lääketieteen toimittaja Tuula Vainikainen kertoo, miten polven ja lonkan nivelvaivat syntyvät ja kuinka niiden kanssa voi selviytyä. Kirjassa kerrotaan, kuinka voimme pitää huolta kantavista rakenteistamme ja kuinka elämä sujuu silloin, kun tekonivel tulee ajankohtaiseksi. Tekonivelleikkaus on iso operaatio, joka mietityttää ennalta ja josta kuntoutuminen vaatii onnistuakseen paljon potilaan omaa panosta.

Kirjassa puhuvat sekä lääketieteen ammattilaiset että kokemusasiantuntijat – polvi- ja lonkkarikkoiset itse. Osa haastatelluista nivelrikkoa sairastavista on haastateltu sekä vuonna 2010 että lähes kymmenen vuotta myöhemmin. Mukana on runsaasti hyödyllistä tietoa sekä nivelkunnosta, tekonivelleikkaukseen valmistumisesta että elämästä tekonivelen kanssa.

Tuula Vainikainen on turkulainen tiedottaja sekä terveys- ja perheasioihin erikoistunut toimittaja. Hänet on valittu vuoden tiedetoimittajaksi 2010. Hän on kirjoittanut kymmenisen tietokirjaa,  viimeksi uniapneasta ja muista unihäiriöistä kertovan Miksi aina väsyttää? (2017) ja Kumppanina muistisairaus (2016). www.tuulavainikainen.fi

Tuula Vainikainen: Nivelet kuntoon – Ennen ja jälkeen tekonivelten. Kirjapaja 2020. ISBN 9789523541641 | 248 s. | Kl 59.52

- Tutustu myös näihin -

Elämäni kansalaisena -uutuuskirjassa Auli Viitala ravis...

lue lisää

Miten kirkko tukee lasten ja nuorten kasvua globaalien ...

lue lisää

Kevyemmin-uutuuskirja tarjoaa ratkaisukeskeisen mallin ...

lue lisää