Molli tukee Lastenklinikoiden Kummit ry:n työtä lasten ja nuorten mielenterveyden edistämiseksi

Suosittu Molli on mukana Lastenklinikoiden Kummit ry:n Mielen tila -kampanjassa. Mollin mielipuuhat -puuhakirjan tuotto ohjataan kampanjan tukemiseen.

 

Molli on mukana Lastenklinikoiden Kummit ry:n Mielen tila -kampanjassa, jossa kerättävät varat käytetään lasten ja nuorten ahdistuneisuushäiriöiden hoitomenetelmien kehittämiseen sekä mielenterveyden edistämiseen.

Lasten Keskus ja kuvakirjailija Katri Kirkkopelto ovat julkaisseet Kummit ry:n työn tukemiseksi Mollin mielipuuhat -puuhakirjan, jonka tuotto ohjataan Mielen tila -kampanjalle. Puuhakirjassa on erilaisia alle kouluikäisille lapsille sopivia tehtäviä, joiden parissa pienet voivat tunnistaa ja nimetä tunteitaan, ilmaista ilojaan, surujaan ja huoliaan sekä harjoitella empatiataitoja. Lasten on helppo samaistua herkkään Molliin. Puuhakirjan tehtäviä voi tehdä itsenäisesti sekä yhdessä kaverin tai aikuisen kanssa.

Molli on monenlaisten tunteiden tulkki ja kaveri lapsen kasvaessa. Mollin samaistuttava mielikuvitusmaailma tukee lapsen tunnetaitojen ja itsesäätelyn kehitystä, ja Mollin tarinoiden kautta eläydytään monenlaisiin lapsen elämään liittyviin teemoihin. Mollin mielipuuhat syntyi varta vasten Mielen tila -kampanjaa ajatellen. 

”Lasten Keskuksen ja kuvakirjailija Katri Kirkkopellon valloittavan Molli-hahmon kanssa alkanut yhteistyö tukee moniulotteisesti lasten hyvinvointia ja on siten todella inspiroiva kumppanuus Kummeille. Tukikohteena tässä yhteistyössä on konkreettista apua lasten mielenterveyteen tuova Mielen tila -kampanjamme, jota täydentää vielä upeasti tukituotteen sisältö, Mollin mielipuuhat -puuhakirja, jonka kautta lapsi voi luontevasti harjoituttaa tunnetaitojaan yksin tai yhdessä vanhemman kanssa. Empatiataidothan ovat yksi keskeisimmistä mielenterveyden mittareista, joten niiden hyväksi tehty työ on samalla panostus mielen hyväksi”, Kummien Matti Valli toteaa.

 

Molli seikkailee tarinakirjoissa Molli, Molli ja Kumma ja Mollin ja maan ääri, joka oli Lasten ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-palkintoehdokas vuonna 2020. Syksyllä 2021 ilmestyy uusi tarina Molli ja salaperäinen Suttu. Taaperoille suunnatuissa kirjoissa Mollin iltahepuli ja Molli ja hirveä herne lähestytään pikkulapsiperheissä tuttuja tilanteita huumorin kautta ja lasta osallistavasti. Lisäksi Mollista on tehty erilaisia puuhakirjoja ja oppaita ammattikasvattajille. Molli-hahmo on tullut lapsille tutuksi myös teatteriesitysten kautta.

 

Lue lisää Mielen tila -kampanjasta  Kummit ry:n sivuilta.

Seikkaile  Mollin maailmaan.

 

Lisätietoja Mielen tila -kampanjasta
Matti Valli | viestintä- ja markkinointijohtaja | 050 356 3336 | matti@kummit.fi

Lisätietoja Molli-kirjoista ja Lasten Keskuksesta sekä haastattelupyynnöt
Piia Latvala | viestintäpäällikkö | 0400 999 499 | piia.latvala@lastenkeskus.fi

 

- Tutustu myös näihin -

Elämäni kansalaisena -uutuuskirjassa Auli Viitala ravis...

lue lisää

Miten kirkko tukee lasten ja nuorten kasvua globaalien ...

lue lisää

Kevyemmin-uutuuskirja tarjoaa ratkaisukeskeisen mallin ...

lue lisää