Molli tulkitsee taaperon tunteita ja auttaa iltahepulissa

Mollin iltahepuli -kirja aloittaa uuden Molli-sarjan, jossa suosittu tunteiden tulkitsija kohtaa pienten lasten arjessa tuttuja tilanteita.

Iltahepuli on monissa lapsiperheissä tuttu vieras. Kun perheen pienimpien pitäisi käydä nukkumaan, kierrokset kasvavat, tyynyt lentävät ja nukahtaminen on vaivalloista. Mollin iltahepuli on hauska ja lasta osallistava kuvakirja tästä lapsiperheille tutusta aiheesta.

Kirjan samastuttavan tarinan ja toiminnan kautta hepuli on mahdollista saada haltuun. Molli saa ystävänsä Pikku Sisun yökylään. Kun nukkumaanmenon hetki lähestyy, iltahepuli laittaa ystävysten illan hyrskyn myrskyn. Molli ja Sisu koettavat kaikenlaisia keinoja nukahtaa, mutta mikään ei tunnu toimivan. Sivuilla seikkaileva pieni öttiäinen auttaa lukijan kanssa kaveruksia unten maille: kirjaa ravistamalla, kääntelemällä ja silittämällä tapahtuu yhtä jos toista yllättävää.

 

Uusi sarja alkaa: Molli kohtaa taaperon arjessa tuttuja tilanteita

Mollin iltahepuli aloittaa tuttujen Molli-tarinakirjojen rinnalle uuden kirjasarjan, jossa Molli kohtaa erilaisia lapsiperheen arjessa tuttuja tilanteita. Kirjojen osallistavat tarinat tarjoavat mahdollisuuksia löytää lapsentasoisia ratkaisuja konstikkaisiin tilanteisiin ja niiden herättämien tunteiden käsittelyyn. Keväällä 2021 Molli törmää omituisiin, epäilyksiä herättäviin ruokiin Molli ja hirveä herne -kirjassa.

Suosittu Molli-tuoteperhe laajenee tänä syksynä, sillä Mollin iltahepulin lisäksi kauppoihin saadaan myös kaksi uutta puuhakirjaa, Mollin hauska puuhakirja ja Mollin tarrapuuhakirja.

 

Mollia luetaan jo eri puolilla Eurooppaa

Katri Kirkkopellon luoma Molli-hahmo seikkailee jo useissa kirjoissa, joita käytetään paljon lasten tunnekasvatuksessa ja tunnetaitojen opettelemisen tukena. Helllyttävä Molli on valloittanut lapset ja aikuiset sekä Suomessa että maailmalla. Ensimmäinen Molli-kirja ilmestyi jo vuonna 2013, jonka jälkeen siitä on otettu lukuisia painoksia. Molli-kirjoja on käännetty mm. viroksi, hollanniksi, venäjäksi ja ukrainaksi.

Molli on tuttu myös teatterilavalta. Kurnuttava Sammakko -lastenteatterin Molli-näytelmät ovat vetäneet täydet katsomot Turun kaupunginteatterissa. Kiertävät esitykset ovat valloittaneet lapsiryhmiä eri puolilla Suomea.

 

Tutustu Mollin maailmaan sen omilla sivuilla!

 

Katri Kirkkopelto on kuvataiteilija, kuvittaja ja kuvataideopettaja. Vuonna 2009 Kirkkopelto sai arvostetun Kylli Koski -palkinnon, ja hänen teoksensa Piki oli vuoden 2016 lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia -palkintoehdokkaana.

 

Katri Kirkkopelto: Mollin iltahepuli
Lasten Keskus 2020
ISBN 978-952-354-286-0
24 s. | Kl 85.22

 

Lisätietoja ja haastattelut:
Piia Latvala | viestintäpäällikkö | p. 0400 999 499 | piia.latvala@lastenkeskus.fi

Arvostelukappaleet ja kuvat:
Minna Vatja | mediakoordinaattori | minna.vatja@lastenkeskus.fi

         

- Tutustu myös näihin -

Elämäni kansalaisena -uutuuskirjassa Auli Viitala ravis...

lue lisää

Miten kirkko tukee lasten ja nuorten kasvua globaalien ...

lue lisää

Kevyemmin-uutuuskirja tarjoaa ratkaisukeskeisen mallin ...

lue lisää