Nyt kirkossa keskustellaan sukupuolisuudesta ja seksuaalisuudesta

Kaunis ihminen kirjan kansiKeskustelun sukupuolisuudesta ja seksuaalisuudesta ei pitäisi repiä ja loukata. Asiantuntijoiden toimittama uutuusteos Kaunis ihminen – Sukupuolisuuden ja seksuaalisuuden kohtaaminen seurakunnissa lähestyy aihepiiriään kokemuksen ja tiedon kautta. Kirja ohjaa ihmisten kunnioittavaan kohtaamiseen heidän erilaisissa elämänvaiheissaan ja -tilanteissaan, lapsina, nuorina ja eri-ikäisinä aikuisina.

Teos avaa sukupuolisuuden ja seksuaalisuuden moninaisuuteen liittyviä kysymyksiä selkeällä ja käytännönläheisellä tavalla: Keistä puhumme, kun puhumme tytöistä ja pojista, ja mitä on muunsukupuolisuus? Mitä kaikkea seksuaalinen moninaisuus tarkoittaa?

Kirjassa tarjotaan myös toimintamalleja ja ideoita sukupuolisensitiivisen työotteen löytämiseksi. Teos ohjaa tarkastelemaan ensin omaa itseä ja omia käsityksiä. Niiden hahmottamisen myötä on mahdollista etsiä sukupuolisensitiivistä työotetta omaan työhön.

Kaunis ihminen on suunnattu erityisesti seurakuntien työntekijöille, mutta se sopii myös muille ammattilaisille ja aiheesta kiinnostuneille. Asiantuntijakirjoittajien lisäksi teoksessa kuullaan kokemusasiantuntijoita.

 

Kirjan toimittanut Heli Pruuki on teologian tohtori, pari- ja seksuaaliterapeutti sekä perhepsykoterapeutti. Hänen lisäkseen kirjan kirjoittajina ovat muun muassa piispa Björn Vikström ja kirkon kasvatus- ja perheasiain johtaja Jarmo Kokkonen.

Heli Pruuki (toim.): Kaunis ihminen – Sukupuolisuuden ja seksuaalisuuden kohtaaminen seurakunnissa.
Kirjapaja 2018. 327 s. Kl 59.35.
ISBN 978-952-288-857-0.

- Tutustu myös näihin -

Elämäni kansalaisena -uutuuskirjassa Auli Viitala ravis...

lue lisää

Miten kirkko tukee lasten ja nuorten kasvua globaalien ...

lue lisää

Kevyemmin-uutuuskirja tarjoaa ratkaisukeskeisen mallin ...

lue lisää