Pääsiäisen aika on matkaa paitsi sisimpään myös luonnon läheisyyteen

Pääsiäisen aikaan hiljennytään ja tehdään matkaa sisimpään, mutta myös keväinen luonto houkuttelee puoleensa. Luonto rauhoittaa, luonnossa liikkuminen hivelee aisteja ja puhdistaa mieltä. Pääsiäisajan lukemisto tukee hiljentymistä ja keskittää ajatukset olennaiseen.

 

Pekka Särkiön vuodenkiertoa seurailevissa teksteissä tarkkaillaan lintuja, kuunnellaan jäkälän rapinaa jalkojen alla ja käydään hirvimetsällä. Luonnon yksityiskohdista ja ilmiöistä löytyy yhtymäkohtia Raamattuun ja kristityn elämään. Ytimessä on luomakunnan ja sen kokonaisuuden ihmettely.

Matti Björnisen upeat kuvat Lapista tekevät Kulkijan rukous -kirjasta kauniin kokonaisuuden.

Tilaa verkkokaupastamme

 

 

 

 

 

Pauliina Kainulainen jatkaa omaperäistä pohdintaa ihmisen, luonnon ja uskonnon yhteydestä. Hän tekee matkaa kohti syvempää tietoisuutta siitä, miten ihminen voisi elää sopusoinnussa luonnon kanssa. Tienviittoina ovat alkuperäiskansojen elämäntavat, kohtuuden kulttuuri, metsien, vaarojen ja järvien opetukset. Kainulainen tunnetaan ekoteologisena ajattelijana, joka huomioi tutkimusaiheissaan myös naisnäkökulman.  Suuren järven syvä hengitys - Luontosuhde ja kokonainen mieli on hänen pääteoksensa.

Tilaa verkkokaupastamme

 

 

 

 

 

 

Vaellus pyhiin kirja kansiHanna Hentisen ja Elina Vuolan toimittama Vaellus pyhiin - Ristisaattoja idän ja lännen rajalla. Sacred Journeys - Orthodox Processions in Eastern Finland on kiehtova yhdistelmä luonnonläheisyyttä, hengellisyyttä ja ruumiillisuutta. Se esittelee Pohjois-Karjalan ristisaattoperinnettä sanoin ja kuvin.

Pyhiinvaellus on maailman vanhimpia matkailun muotoja. Pyhiinvaellus on hengellinen kokemus, mutta myös matka paikalliseen kulttuuriin, luontoon ja historiaan. Pohjois-Karjalan ortodoksisessa ristisaattoperinteessä osallistujat vaeltavat paikasta toiseen ikoneita kantaen.

Tilaa verkkokaupastamme 

 

- Tutustu myös näihin -

Elämäni kansalaisena -uutuuskirjassa Auli Viitala ravis...

lue lisää

Miten kirkko tukee lasten ja nuorten kasvua globaalien ...

lue lisää

Kevyemmin-uutuuskirja tarjoaa ratkaisukeskeisen mallin ...

lue lisää