Piispa John Vikström pohtii uutuuskirjassaan ikääntymistä, terveyttä ja elämän tarkoitusta

John Vikström Mielekästä elämää kirjan kansiJohn Vikström pohtii uutuuskirjassaan Mielekästä elämää – ajatuksia hyvinvoinnista ja elämän tarkoituksesta (Kirjapaja 2018), millaista on hyvä elämä.

Vikström kirjoittaa fyysisestä hyvinvoinnista mutta myös sen yli kurkottavasta terveydestä, johon liittyy henkinen, sosiaalinen ja hengellinen ulottuvuus. Vikström haastaa miettimään, miten itse suhtaudumme elämään. Hän tarkastelee nykyajan ihmisille kasaamia painolasteja ja vaatimuksia, fyysisen kestävyyden ihanteita ja koko aikaamme, jota helposti leimaa pintapuolisuus, kiire ja täydellisyyden tavoittelu.

Millaisena näemme päivittäisen arjen ja elämän kokonaisuuden? ”Epärealistiset odotukset ja vaatimukset elämästä voivat vahingoittaa meitä, kun taas realistiset ja kohtuulliset suojaavat ja pitävät meidät tasapainossa”, Vikström kirjoittaa.

”Terveyden katsotaan liittyvän siihen, mitä kaikkea ihmisenä oleminen tarkoittaa, mistä elämässämme viime kädessä on kyse, mikä on sen päämäärä ja tarkoitus.”

John Vikströmin uutuusteos on kooltaan pieni mutta sisällöltään suuri ja viisas onnittelukirja, joka sopii myös keskustelun pohjaksi erilaisiin tilanteisiin. Se yhdistää tietoa, elämänkokemusta ja toivoa. Vikström kirjoittaa sen pohjalta, mitä kokee ikävuosiensa opettaneen hänelle itselleen. ”Toivon, että tarjoavat lähtökohtia omille pohdinnoillesi tai sytykkeitä yhteisille ryhmäkeskusteluille”, hän toteaa.

Kirja on ilmestynyt myös ruotsiksi nimellä Hemma i livet – Tankar on lismening och hälsa. Sen on kustantanut Fontana Media.

Teologian tohtori John Vikström oli Suomen evankelis-luterilaisen kirkon arkkipiispa 1982–1998. Vikström on suosittu kirjoittaja ja intohimoinen jalkapallon harrastaja. Hän asuu Turussa.

John Vikström: Mielekästä elämää – ajatuksia hyvinvoinnista ja elämän tarkoituksesta.
Kirjapaja 2018. 48 s. Kl 17.3. Kansi: Tuija Kuusela.
ISBN 978-952-288-862-4.

- Tutustu myös näihin -

Elämäni kansalaisena -uutuuskirjassa Auli Viitala ravis...

lue lisää

Miten kirkko tukee lasten ja nuorten kasvua globaalien ...

lue lisää

Kevyemmin-uutuuskirja tarjoaa ratkaisukeskeisen mallin ...

lue lisää