Reetta Niemelä Arvid Lydecken -palkintoehdokkaaksi Mustan Kuun majatalo -fantasiaromaanilla

Mustan Kuun majatalo -kirjan etukansi.

 

Reetta Niemelä on valittu Arvid Lydecken -palkintoehdokkaaksi uudella Mustan kuun majatalo -fantasiaromaanillaan (Lasten Keskus). Kirjan on kuvittanut Katri Kirkkopelto. Arvid Lydecken -palkinto myönnetään korkeatasoiselle lastenkirjalle ja samaan aikaan jaettava Topelius-palkinto korkeatasoiselle nuortenkirjalle. Ehdokkaat on valittu vuonna 2021 ilmestyneistä lasten - ja nuortenkirjoista. Palkinnot myöntää Suomen Nuorisokirjailijat ry, ja ne jaetaan 14.1.2022.

Mustan Kuun majatalon maailma on puoleensavetävä ja teoksen teemat ovat ajankohtaisia.

”Viehättävä fantasiamaailma tempaisee lukijan mukaansa alkusivuilta lähtien. Pienen kaupungin asukkaiden takaa paljastuu kokonainen uusi maailma, jonne sukelletaan niin vaivattomasti, että yliluonnolliset tapahtumat tuntuvat itsestään selviltä. Mustan kuun majatalo on miljöö, johon lukija haluaisi muuttaa pysyvästi. Fantasiahahmojen joukkoon mahtuu traagisia, hullunkurisia, pelottavia ja sympaattisia olioita. Kirjan huumori on lämmintä ja terävää. Teos ottaa voimakkaasti kantaa myös luonnonsuojelun ja luonnon monimuotoisuuden puolesta”, raati summaa perusteluissaan.

Muut Arvid Lydecken -palkintoehdokkaat ovat Elina Rouhiainen, kuv. Kaisa Ranta: Valkeantuoja (Minerva), Timo Parvela, kuv. Pasi Pitkänen: Varjot 1: Helähdys (Tammi), Pia Krutsin, kuv. Jani Ikonen: Kaupunki kukaties (Wsoy) ja Tuomas Kärkkäinen: Suomen ämminkäiset värikuvina (S&S).

Topelius-palkintoehdokkaat ovat Anniina Mikama: Myrrys (Wsoy), Dess Terentjeva: Ihana (Wsoy), Nadja Sumanen: Sade on kaikille sama (Otava), Mikko With: Saakelin satanen (Myllylahti) ja Marja-Leena Tiainen: Hotelli Desperado (Icasos).

Raadin jäseninä toimivat kriitikko, toimittaja ja lukutaidon opettaja Aleksis Salusjärvi, kirjastotyöntekijä, lukuaktivisti Henriika Tulivirta ja suomen kielen opettaja Marja Majuri. Topelius-palkintoa on jaettu vuodesta 1946 lähtien. Arvid Lydecken -palkintoa on jaettu vuodesta 1969 lähtien.

Suomen Nuorisokirjailijat ry rahoittaa palkinnot Kopioston keräämillä tekijänoikeuskorvauksilla. Palkintojen arvo on vuosiluvun mukaisesti 2022 euroa.

Lisätietoja palkinnoista antaa Suomen Nuorisokirjailijat ry:n puheenjohtaja Netta Walldén, 040 744 0554 tai walldennetta@gmail.com.

Suomen Nuorisokirjailijat ry

 

Yhteys kustantamoon, arvostelukappaleet ja haastattelut:

Piia Latvala | viestintäpäällikkö | 0400 999 499 | piia.latvala@lastenkeskus.fi

Mustan Kuun majatalo Lasten Keskuksen verkkokaupassa.

- Tutustu myös näihin -

Elämäni kansalaisena -uutuuskirjassa Auli Viitala ravis...

lue lisää

Miten kirkko tukee lasten ja nuorten kasvua globaalien ...

lue lisää

Kevyemmin-uutuuskirja tarjoaa ratkaisukeskeisen mallin ...

lue lisää