Turvallisuustaitoja lapsille Palovaarin turvatärpit -kirjasta

Miten hoituu ensisammutus tai kylkiasento? Entä miten liikutaan turvallisesti liikenteessä ja vesillä? Uusi Palovaarin turvatärpit -tietokirja opettaa turvallisuustaitoja lapsille.

Palovaarin turvatärpit -uutuuskirjassa opitaan monenlaisia turvallisuustaitoja, kuten ensisammutusta ja ensiapua, hätäilmoituksen tekeminen, sammutuspeitteen käyttäminen ja kylkiasento. Lisäksi perehdytään liikenneturvallisuuteen, kuten heijastimen ja pyöräilykypärän tärkeyteen ja mietitään heikkojen kevätjäiden vaarallisuutta.

Helsingin Pelastuskoulun rehtorin Matti Waitisen kirjoittamassa ja Marjo Nygårdin kuvittamassa kirjassa lapset Tauno ja Ansa ilmoittautuvat mukaan Vaaralan VPK:n nuorisotoimintaan. Sankoruiskujen, kypärien, univormujen ja paloautojen ihmettelyn lomassa he oppivat palovaarin opastuksella yhtä ja toista hyödyllistä. Ennen pitkää Taunosta ja Ansasta tulee varsinaisia turvallisuustaitojen mestareita.

 

Matti Waitinen (FT, KM, Master of Security) ennen Helsingin Pelastuskoulun rehtorin tehtäviä hän on työskennellyt mm. opettajana ja aikuiskasvattajana. Waitinen nimettiin Vuoden palomieheksi vuonna 2011, ja hän on kirjoittanut lukuisia turvallisuusaiheisia teoksia. Hän toimii myös Turun yliopiston erikoistutkijana.

Marjo Nygård on Seinäjoella asuva kuvittaja ja graafikko. Hän on kuvittanut lukuisia lastenkirjoja ja oppimateriaaleja, ja hän voitti Finlandia Junior -palkinnon vuonna 2005.

 

Lue lisää Palovaarista kirjasarjan omalta sivulta. Löydät sieltä myös Matti Waitisen kokoamia videoita, joiden avulla pääset perehtymään turvallisuustaitoihin.

 

Matti Waitinen: Palovaarin turvatärpit
Kuvitus ja ulkoasu Marjo Nygård
Lasten Keskus 2020
ISBN 978-952-354-285-3
53 s. | Kl L35.6

 

Lisätietoja ja haastattelut:
Piia Latvala | viestintäpäällikkö | 0400 999 499 | piia.latvala@lastenkeskus.fi

Arvostelukappaleet ja kuvat:
Minna Vatja | mediakoordinaattori | minna.vatja@lastenkeskus.fi

- Tutustu myös näihin -

Elämäni kansalaisena -uutuuskirjassa Auli Viitala ravis...

lue lisää

Miten kirkko tukee lasten ja nuorten kasvua globaalien ...

lue lisää

Kevyemmin-uutuuskirja tarjoaa ratkaisukeskeisen mallin ...

lue lisää