Lukuvinkkejä kevään kotiviikkoihin

Olemme eläneet poikkeuksellisia viikkoja jo hyvän matkaa. Mihin tarttua, jos oma kirjahylly on jo luettu monta kertaa läpi? Tässä vinkkejä omiin ja yhteisiin lukuhetkiin – mukavia tuokioita kotona kirjan kanssa.

Verkkokaupassamme on toukokuun loppuun asti kevätale: nämä sekä paljon muuta mukavaa luettavaa -30 %!

 

Uusien maisemien kaipuuseen

Jukka Itkosen koira nimeltä Mutsi -kirjan etukansi. Kuvitus Virpi Penna.

 

Koira nimeltä Mutsi

Riemukas seikkailukertomus sydämellisen ja filosofisen Mutsi-koiran matkassa tarjoaa yllätyksiä ja ystävyyttä! Mutsin ja sen ystävän Jäniksen seikkailut kertovat välittämisestä ja mielikuvituksen mahtavasta voimasta.

Nyt myös äänikirjana!

 

 

 

 

Lotta Levoton ja hirveät hirvipusut

Kun tekee mieli hihittää ja hekottaa, voi hypätä Lotta Levottoman ja Pippurin mukaan. Huisin hauskan Lotan edesottamuksia voi lukea juuri ilmestyneestä kirjasta, jossa Lotta lähtee lomalle Ruotsiin. Sensuroimattomissa päiväkirjamerkinnöissä poskettomia käänteitä asuntoautoreissulla!

Kansainvälisen menestyssarjan muut suomennetut teokset löydät täältä.

 

 

 

Pikkis ja talvensiemenet

Suosittu Pikkis seikkailee jälleen! Tällä kertaa Mörököllimetsässä odotetaan kuumeisesti talvea, joka ei ota tullakseen. Mitä ovat ihmeelliset talvensiemenet, joita Pikkis löytää, ja millaiseen seikkailuun ne sen tempaavatkaan...

 

Lue, mitä Katja Lahti kertoo Pikkiksen uudesta seikkailusta.

 

 

Arttu Tirttu ja aave etukansi

 

Arttu Tirttu -sarja

”Jos sä nyt sanot jollekin, että sun paras kaveri on limutölkin kokoinen kuminen ukko, niin sua pidetään joko outona, säälittävänä tai...” No ehkä! Jimi on melko tavallinen poika, paitsi hänen paras kaverinsa on, pieni vihreä ja vähän äkeä ukkeli Arttu Tirttu, joka rakastaa viherpippureita. Hykerryttävän hauska kirjasarja kertoo ilmaislahjaksi saadusta lelusta, joka kimpaantuu lyhyestä elinkaarestaan, herää henkiin ja mullistaa Jimin elämän.

Äänikirjoina on saatavana Arttu Tirttu herää henkiin ja Arttu Tirttu katoaa.

 

Niemelä Kirkkopelto Kaiken kadottajan arvoitus kirjan etukansi

 

Pikkiriin pulmatoimisto

Juuri lukemaan oppineet pääsevät juuri sopivasti jännittävään seikkailuun Vilskeen kaupungin kaduille ja kujille Pikkiriin pulmatoimiston mukana. Järjestyksenvalvojan Nysä Nörtin mielikuvituskaveri Pikkirii ratkoo kaupungin kohtaamia arvoituksia nokkelasti.

Kaiken kadottajan arvoitus ja Jättikurlun arvoitus löytyvät täältä.

 

 

Haaveiluhetkiin

 

Molli ja maan ääri 

Kyllä nyt jos koskaan kotisohvalla iskee kaukokaipuu. Joko olet lukenut, miten Mollin kävi, kun sille tuli kaukokaipuu ja se rohkaistui lähtemään matkalle, tutustumaan maailmaan oman puutarhan ulkopuolella?

Kurkkaa myös muut suositut Molli-kirjat täältä.

 

 

 

Salasana: rakkaus

Kirpaisevan ihanat ja elämänmakuiset novellit, tekstiviestit, chättitekstit, kirjeet, runot ja päiväkirjamerkinnät ravisuttavat ja kihelmöivät. Taitavan tekijäryhmän tekstit osuvat suoraan nuoren iholle ja sydämen syövereihin kirjassa, josta jokainen löytää sanan, lauseen, sivun juuri itselleen.

 

 

 

 

 

Emppu perustaa eläinhotellin

Emppu on unelmaduunissa! Hän saa perustaa eläinhotellin. Se ei käy ilman kommelluksia, mutta taatusti ihanaa siitä tulee. Empun eläinhotelli on uusi helppolukuinen, hauska ja jännittävä kirjasarja, joka sopii myös ääneen luettavaksi. Vauhdikkaita toilailuja, rikas ja selkeä kieli sekä raikas nelivärikuvitus!

 

 

 

 

Emeliina ja hylätyn huvipuiston tapaus kirjan kansi

 

Emeliina ja laulavan koiran tapaus

Emeliina ja hylätyn huvipuiston tapaus

Emeliina on jo monelle tuttu vauhdikas ja hyväsydäminen tyttö, joka auttaa mielellään toisia, mutta joutuu usein itse kiipeliin. Mutta hänelläpä onkin erityisiä taitoja ja suorastaan supervoimia, joilla hän saa ratkottua kiperät tilanteet! Toisinaan supersankarityttö saa esineet leijumaan ja välillä osata lukea myös ajatuksia!

 

 

 

Pieniä tarinoita yhdessä luettavaksi

 

Pinko ja salaperäinen siemen

Pinko haluaa istuttaa porkkanan! Mutta miten ihmeessä pienestä siemenestä muka kasvaisi herkkuvihannes? Meidän metsäjengi -sarjan aloittavassa tarinassa odotetaan kärsimättömästi kasvun ihmettä.

 

 

 

 

Tunteellinen krokotiili ja muita tarinoita baobab-puun juurelta

Viisaat ja hersyvät eläintarinat sopivat yhteisiin luku- ja rauhoittumishetkiin. Tarinakokoelman aiheina ovat ystävyys, yhteistyö, suru, kiusaaminen, sovinto, rehellisyys, rakkaus, itsetunto ja luonnon kunnioittaminen. Seikkailuja ja lämmintä huumoria!

 

 

 

 

 

Piilomaan Pöntinen ja uskomaton tarina siitä, kuinka Pyrymaa pelastettiin

Pöntinen ei olisi halunnut olla missään tekemisissä koko jutun kanssa. Mieluiten hän olisi jäänyt kaikessa rauhassa omaan, mukavaan kotikoloonsa Piilolaaksoon. Tapahtumat etenivät kuitenkin toisin, ja Pöntinen huomasi olevansa matkalla kohti suuria sankaritekoja: pelastamaan kuningas Aarni Kolmannen tytärtä. Se olikin eriskummallisen seikkailun alku.

 

 

 

Tiedonjanoon ja taitojen kartuttamiseen

Meren maha on kipeä kirjan etukansi

 

Meren maha on kipeä

Ajankohtainen tietosatukirja vie koskettavaan seikkailuun harvinaisten merikilpikonnien vanavedessä ja käsittelee ainutlaatuisella tavalla ympäristön kuormittumista ja luonnonvaraisten eläinten selviytymisestä maailmassa. Muovin kertyminen luontoon on samanlainen uhka niin Suomessa kuin Länsi-Afrikassa. Kauniisti kerrotun tarinan, erityislaatuisten kuvien, laulujen ja leikkien keinoin kirja kannustaa toimimaan ympäristön hyväksi maalaamatta suuria uhkakuvia.

 

 

 

Rohkea tyttö ja jättiläiset

Jättiläiset ovat rymistelleet Gretan kotimetsään, talloneet kasvit ja kaataneet puut rakentaakseen taloja ja tehtaita. Metsän eläimet ovat ahdingossa ja pyytävät pelottoman Gretan apua. Mutta miten ihmeessä pieni tyttö voi olla avuksi näin suuressa ja vakavassa asiassa? Greta Thunbergin innoittama satu kertoo maapallon pelastamisesta ja siitä, kuinka pienillä teoilla voi saada aikaan isoja asioita!

 

 

 

Ihmeelliset insinöörit

Arki näyttäisi kovin erilaiselta ilman insinöörien ideoita, taitoa ja kädenjälkeä. Tämä kirja kertoo insinöörityöstä ja teknisistä ratkaisuista, joiden avulla ympäristöämme rakennetaan aivan ainutlaatuisella tavalla. Sivuille piilotetut luukut kätkevät sisäänsä kiehtovia yksityiskohtia ja koukuttavat tiedonjanoisen lukijan!

 

 

 

 

 

Mitä tapahtuu yöaikaan

Yö on täynnä kolinaa, suhinaa, huhuilua, mörinää, pärinää ja pulputusta. Kaduilla, metsissä ja meren syvyyksissä käy melkoinen kuhina. Satamissa, leipomoissa, sairaaloissa ja tehtaissa työskennellään yövuorossa. Mitä kaikkea yöllä tapahtuukaan?

 

 

 

 

 

100 asiaa maapallosta

Miten avaruuden pölystä muotoutui Maa? Mitkä olivat maapallon historian tylsimmät miljardi vuotta? Voitko kuvitella, että Maan ytimen sisältämällä kullalla voisi päällystää koko maapallon?Sata kiinnostavaa, kiehtovaa ja yllättävääkin faktaa yhteisestä pallostamme!

Tutustu muihin 100 asiaa -sarjan suomeksi saatavilla oleviin kirjoihin tästä linkistä.

 

 

 

Tämän haluat tietää!

Tämä kirja on täynnä tuhtia tietoa elämän eri alueilta. Sen luettuasi olet taatusti seurueen ällistyttävin älykkö ja tyrmäävin tietoviisas!

 

 

 

 

Vloggaajan käsikirjan etukansi

 

Vloggaajan käsikirja

Haluaisitko vlogata, mutta et oikein tiedä, miten päästä alkuun? Tämän kirjan kanssa se onnistuu! Parhaat vinkit harrastukseen, jonka voi aloittaa pienestä, mutta jonka kehittämisessä vain mielikuvitus on rajana.

 

 

 

Pureskeltavaa pienimmille

 

Hammashommat

Iltatoimialueen vakiohommat! Riimitellystä katselukirjasta apu iltatoimiin.

 

 

 

 

Missä on Peetu Pingviini?

Uuden Sipaise ja selvitä -kirjan sivuilla vilistävien pingviinien seasta löytyy pehmoinen Peetu!

Kurkkaa myös Missä on Kerttu Kissa?

 

 

 

 

Pienet suuret kulkuneuvot

Pieni pahvinen haitarikirja yllättää joka aukeamalla: sivut avaamalla pieni kulkuneuvo kasvaakin jättimäiseksi!

 

 

 

- Tutustu myös näihin -

Elämäni kansalaisena -uutuuskirjassa Auli Viitala ravis...

lue lisää

Miten kirkko tukee lasten ja nuorten kasvua globaalien ...

lue lisää

Kevyemmin-uutuuskirja tarjoaa ratkaisukeskeisen mallin ...

lue lisää