Kasvattajan tueksi

Hymyilevä, harmaa JokaLapsi-hahmo, johon on liimattu lappuja, tarroja ja kuvia.

JokaLapsi – pedagoginen monitoimityökalu

JokaLapsi on pedagoginen monitoimityökalu, joka on tarkoitettu suunnitelmallisen ja tavoitteellisen kasvatuksen sekä opetuksen toteuttamisen tuki- ja apumateriaaliksi. Varhaiskasvatuksen arkea helpottavan JokaLapsi-toimintamallin ja materiaalin avulla luodaan osallisuutta ja dialogia kasvatusyhteisöissä. Monitoimityökalu sisältää erillisen käsikirjan sekä kestävän, pinnoitetun ja pyyhittävän JokaLapsi-alustan.

Hyvä lapsuus -sarja

Hyvä lapsuus on varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen ammattilaisille suunnattu kirjasarja. Sarja tarjoaa sekä teoriaa että erityisesti käytännön ideoita varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen eri sisältöalueisiin.

Piki-sarja

Miten tukea lapsen itsetuntoa, vuorovaikutustaitojen kehittymistä ja tunnetaitojen hallintaa? Miten toimia, jos lasta kiusataan tai lapsi kiusaa muita? Mistä kiusaamisessa oikein on kyse? Mitä edellyttää toimiva yhteistyö vanhempien ja ammattikasvattajien välillä?

Piki-sarjassa on ilmestynyt Piki-, Piki ja pöljä päivä sekä Piki ja villi vekotin -kuvakirjat sekä ammattikasvattajille ja kotiväelle suunnatut oppaat Mun ja sun juttu – Lasten sosiaalisten taitojen vahvistaminen kiusaamisen ehkäisyssä, Meidän juttu – Kiusaamisen ehkäisy lasten vertaisryhmissä sekä Villi juttu — Pienten lasten kaveritaitojen vahvistaminen ja kiusaamisen ehkäisy digitaalisessa maailmassa.

Tunteet taidoiksi Mollin kanssa!

Molli on pieni otus, joka asuu yksin suuren puutarhan keskellä. Katri Kirkkopellon luoma hahmo käsittelee isoja tunteita, ystävyyttä ja yksinäisyyttä, kaipausta ja sisukkuutta, pelkoa ja rohkeutta, kuvitelmia, ennakkoluuloja ja erilaisuuden hyväksymistä. Molli nostaa esiin tärkeitä tunnetaitoteemoja perheiden ja lapsiryhmien pohdittavaksi.

Tarinataikurit – Sanataideharjoituksia lapsille

Katariina Vuori ja Maija Hurme


Tämän oppaan sanataide- ja luovuusharjoitukset innostavat monenikäisiä tarinoimaan. Joskus tarina pulppuaa lauluna, liikkeenä tai piirroksena: luovuus on ihanan arvaamatonta. Oppaan harjoitukset sopivat niin päiväkoteihin, kerhoihin kuin kouluihinkin. Niitä voi käyttää sanataidetuokioissa, S2-opetuksessa, tunnetaitojen harjoittelussa tai vaikka metsäretkillä. Harjoituksia voi tehdä myös yksin: kotona, mökillä, mummolassa tai koulumatkalla.

Lapsenkokoinen katsomuskasvatus

Saila Poulter, Martin Ubani, Marja Laine, Arto Kallioniemi


Monipuolinen artikkelikokoelma on sukellus lapsen maailmaan ja katsomukselliseen ajatteluun. Kirjassa pohditaan, miten kasvattaa lasta tilanteessa, jossa uskonnot ja katsomukset ovat toisaalta aiempaa näkyvämpiä yhteiskunnassa, mutta toisaalta perheiden arjen kosketus niihin on yhä kirjavampaa. Nykyaikaista katsomuskasvatusta tehdään monen tahon ammattimaisena yhteistyönä, jotta voidaan tukea lapsen kehitystä lapsen tasolla, lasta kunnioittaen, ihmetellen ja oppien.

Mitä sä rageet – Lapsen ja nuoren tunnetaitojen tukeminen

Tunnetaitokouluttaja Anne-Mari Jääskisen Mitä sä rageet -kirjat avaavat tunteiden maailmaa lapsille, nuorille ja heidän vanhemmilleen ja kaikille kasvatuksen parissa työskenteleville.

Keppihevoset ja keppikrossarit — Itse luotuja hevosvoimia

Virpi Skippari ja Heikki Oksanen


Keppihevoset ja keppikrossarit -kirja antaa selkeät ohjeet oman keppihevosen tai keppikrossarin rakentamiseen ja varustamiseen. Runsaasti kuvitetun teoksen avulla on helppo ohjata lapsia ja nuoria liikunnallisen käsityöharrastuksen kiehtovaan maailmaan.